
In articol:
Este vorba de un oraș situat la 100 km de Oradea, un oraș populat în întregime de pensionari și câțiva copii din comunitatea săracă de rromi. Bătrânii sunt lăsați de copii pentru un trai mai bun la orașele mai mari sau chiar în străinătate.
Care este orașul fantomă din România
Orașul Vașcău, situat la aproape 100 km de Oradea, este aproape de a fi scos de pe harta județului. Are o populație de aproximativ 2.250 locuitori, iar în ultimul deceniu a pierdut 18,21% din rezidenți. Localnicii susțin că în acest oraș este atât de multă pustietate, încât poți merge 2 km fără a întâlni măcar un om.
Fabricile închise în anii ‘90 nu au mai fost redeschise vreodată. Aici, la orice oră a zilei, este o pustietate și o liniște ca de mormânt. Casele, majoritatea dărăpănate, par și ele părăsite. Singurele spații comerciale care mai funcționează sunt o farmacie și o cooperativă bancară, în care nu intră nimeni. Care sunt orașele părăsite de localnici din România
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Alte orașe fantomă din România
Din păcate, combinatele și minele, care altădată erau locul de muncă a zeci de mii de cetățeni, au devenit astăzi niște grămezi de moloz. Astfel, orașele de odinioară sunt doar o fantomă pe harta României. O astfel de regiune este Valea Jiului, acolo unde minele au ajuns doar niște locuri părăsite și uitate.
Călan
Unul dintre orașele fantomă ale României este orașul Călan, din județul Hunedoara, acolo unde prosperitatea datorată combinatului siderurgic, singurul producător de fontă cenușie din țară, a decăzut. În 1989, aici lucrau 6.500 de oameni, însă ulterior combinatul a fost complet închis.
Lupeni
În perioada comunismului, după ani în care lucrătorii minieri au protestat împotriva condițiilor grele de muncă și a salariilor mici, orașul a cunoscut și gloria.
Cu toate acestea, după ce mineritul din Valea Jiului a decăzut, orașul Lupeni și-a pierdut și el din importanță.Mărășești
Acest oraș este cunoscut doar datorită Mausoleului ridicat în amintirea luptelor care s-au dus în această zonă, în timpul Marelui Război. După comunism, fabrica de produse chimice a suferit mai multe tentative de privatizare cu câțiva giganți ai industriei de detergenți, ajungând să fie rebotezată Marchim, la finalul lui 1999. Din păcate, această fabrică, altădată un loc de muncă pentru mii de oameni, a ajuns să fie vândută la fier vechi.
sursă: impact.ro