
In articol:
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Acesta este și membru în juriul unei emisiuni celebre, și anume ”Chefi la Cuțite”. Cu o experiență de peste 18 ani în bucătărie, chef Florin Dumitrescu impresionează cu fiecare apariție pe micul ecran.
Pui crocant şi aromat
Ai nevoie de câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui:
- ciocănele de pui, pulpe sau aripi
- făină
- boia iute
- praf de usturoi
- sare și piper
Făina se amestecă bine de tot cu boiaua iute, pudra de usturoi, sarea și piperul. Puiul se tăvălește bine de tot în amestec și se pune la prăjit în baie de ulei. Trucul lui chef Florin Dumitrescu? Puiul se pune în ulei atunci când acesta este încă rece. Astfel, vom obține o carne mult mai bine pătrunsă și mai crocantă.
Citeste si: Care sunt rețetele preferate de Cătălin Scărlătescu. Le prepară ori de câte ori are ocazia
Citeste si: Cum arată cuțitul pe care îl primesc concurenții la Chefi la cuțite

Clătite cu miere şi nuci
Chef Dumitrescu le-a dezvăluit fanilor reţeta sa secretă pentru cele mai delicioase clătite cu miere şi nuci.
Ingrediente:
- 200 gr făină
- 1 ou
- 100 gr zahăr
- un praf de sare
- aprox. 350 ml lapte
- 50 ml bere
- ulei
- 200 gr nuci
- 50 ml miere
- zahăr pudră
Florin Dumitrescu a început să lucreze de când avea 14 ani și a atins performanța de a deveni chef la 18 ani. Florin Dumitrescu a muncit, de la o vârstă fragedă, în mai multe restaurante pentru a învăța cât mai multe tehnici. „ Nu am sărit nicio etapă. Am preferat să evoluez treptat pentru că știam că fără o bază bună, nu am cum să construiesc ceva”, spunea Florin Dumitrescu.
sursa- Impact.ro