Cât câștigă de fapt un preot! Salariile preoților sunt stabilite prin lege ”De Bobotează, am strâns 3.500 de euro”

Salariile preoțiilor, la fel ca la ceilalți bugetari, sunt stabilite prin lege. Însă veniturile lor sunt mult mai mari decât salariul luat de la stat.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Salarii preoți. S-a vorbit mult dintotdeauna despre ce salarii au preoții sau mai exact cât câștigă un preot. Pentru că în afară de salariul de la stat, un preot își rotunjește veniturile cu ”donații de la enoriași”.

Salarii preoți. Conform Legii salarizării bugetarilor, la ora actuală, un preot abia ieșit de pe băncile facultății are un salariu net sub 2.000 de lei, iar salariul crește în funcție de vechime, de rangul bisericesc. Un episcop poate câștiga 5.000 de lei, iar un mitropolit 7.500 de lei.

Salarii preoți. Ce salariu are Patriarhul Daniel

Conform Legii salarizării bugetare, Patriarhul Daniel, ca înalt funcționar al statului, are salariul stabilit în funcție de salariul minim. De la 1 ianuarie 2019, șeful Bisericii Ortodoxe Române a beneficiat de majorarea salariului minim pe economie, iar venitul lui a ajuns la 23.920 lei pe lună.

Citeste si: Putin transmite o undă de șoc în întreaga lume. Noua armă va face Rusia invulnerabilă - evz.ro

Citeste si: A murit tatăl Laurei Cosoi! A fost răpus de COVID-19. Vedeta a confirmat decesul – EXCLUSIV / UPDATE - bzi.ro

Citeste si: Zi mare de sărbătoare pe 28 iunie. Ce spune calendarul creștin ortodox

Citeste si: VIDEO| ÎPS Pimen a murit. Arhiepiscopul a lăsat un testament în care cere să fie îngropat la Putna

Salarii preoți. Salariile preoților vor crește până în 2020

Până în anul 2022, salariile preoților vor crește, conform legii, astfel încât un preot la început de drum (cu studii superioare) va putea avea salariul de 3.700 de lei brut, un preot de gradul II și cu studii superioare va putea primi 3.900 de lei, iar un preot definitiv cu studii medii va putea primi 3.650 de lei brut.

Salarii preoți. Însă, venitul preoților nu este reprezentat doar de salariu. Sumele adunate la diferite sărbători sau din donațiile din timpul slujbelor se împart între preoții unei biserici. rămân să se împartă între aceștia.

Citeste si: Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav: „Trece prin grele încercări trupești: a fost operat o dată și urmează să sufere și alte intervenții! Rugați-vă pentru sfinția sa”

Salarii preoți. Preot din Argeș: ”De Bobotează, am strâns 3.500 de euro”

”Preoții nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alții ne dau și carne, cârnați sau sticle cu băutură mai acătări. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf. Vasile și de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să știți că așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an”, este declarația unui preot din Argeș legată de venitul spus strans din ”donații”, conform Playtech.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Secretul Codului Numeric Personal. Ai curaj să-l descoperi?!

O mare companie a plecat din România! Şi-a vândut întreaga afacere. Tranzacţie de aproape 1 miliard de euro

Lovitură pentru Mihai Gâdea! Selly a semnat cu o altă televiziune și va avea propria emisiune! Este surpriza anului

Andreea Bălan și Ozana Barabancea intră în izolare! Sunt suspecte de coronavirus, după ce au intrat în contact cu Marcel Pavel

Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte, îl susține pe Robert Sfăt: ”Nu se droghează”. Vrea să-și ia fiica de la fosta soție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies