
kanald.ro
Vedete
Paul Nicolau, cunoscut drept Pescobar, continuă să-și extindă imperiul gastronomic, aducând preparate exclusiviste și în orașe de provincie, precum Piatra Neamț.
Restaurantul său, parte a lanțului Taverna Racilor, oferă preparate din fructe de mare, iar unul dintre cele mai discutate este caracatița de 220 de grame, care costă nu mai puțin de 136 de lei, același preț ca în București.
Deși prețul poate părea ridicat pentru un oraș de provincie, iubitorii bucătăriei mediteraneene din Piatra Neamț sunt dispuși să plătească pentru un preparat de calitate. „Noi nu vindem doar mâncare, ci o experiență culinară”, spune Paul Nicolau, care a transformat brandul Taverna Racilor într-un fenomen național și internațional.
Expansiunea lui Pescobar nu se oprește aici. Recent, antreprenorul a deschis „Octopus Kebab” în Londra, unde a avut un succes răsunător, generând încasări de peste un milion de lire sterline în doar două zile. Cu preparate precum kebab de caracatiță sau hot-dog de caracatiță, restaurantul său a atras mii de clienți, consolidându-i poziția de lider în domeniul gastronomiei cu fructe de mare.
„Așa ceva am mai simțit doar la Euro, când m-ai sunat tu (n.r.
Horia Ivanovici). A fost mai mult decât o deschidere. A fost un moment care a unit în mod frumos comunitatea de români, diaspora. De regulă, oamenii se întâlnesc la proteste, la revolte… Prea puțin îi unește în număr atât de mare ceva frumos. Să stai două ore la coadă și la urmă să-mi mulțumești e mare lucru. E imens! Și nimeni să nu fie nervos. Și plecăciune, mă înclin în fața tuturor pentru gestul lor, pentru empatia lor. Au înțeles că e mai mult decât deschiderea.
Astfel, fie că e vorba de Piatra Neamț, București sau Londra, Pescobar demonstrează că românii sunt din ce în ce mai interesați de preparate rafinate, iar prețul nu este un impediment pentru cei care caută o experiență culinară autentică.
Citeste si: Ninge în România! Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură, de -6,4 grade Celsius- kanald.ro
„Uite asta, Octopus Kebab, puteți să căutați pe tot internetul din lumea asta. Care îmi găsește așa ceva, eu îi fac plata direct. Oriunde în lume te uiți, dacă găsești Octopus Kebab, să poată să stea pe băț. Că asta înseamnă Kebab, să poată să stea pe băț. Asta este invenția, faptul că această caracatiță poate să stea pe băț. Uite așa vine din Senegal, e direct gătită și stă pe băț. Noi doar o încălzim. Ea stă acolo cu orele. Totul e natural, nu punem chimicale în ea. Avem și hot-dog de caracatiță, avem și Frito Misto. Cât costă? 17,8 pounds un hotdog, o șaorma”, a mărturisit Pescobar.