Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, prima reacție după ce a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)!

Cătălin Denciu
Cătălin Denciu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Medicul anestezist, Cătălin Denciu, a dat dovadă de mult curaj și bunătate în momentul în care a sărit în flăcări să-și salveze pacienșii din incendiul de la Piatra Neamț. Toată suferința, pe care a îndurat-o din cauza arsurilor suferite, dar și pentru bunătatea de care a dat dovadă, Organizația Mondială a Sănătății l-a premiat.

Citeste si: Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Liderul OMS l-a felicitat pe medicul român pentru tot ce a făcut și pentru faptul că și-a pus în pericol viața lui pentru a salva viețile altora. „Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din suprafața corpului”, a transmis șeful OMS, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale a Organizației Mondiale a Sănătății.

Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplu său. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf ”, a mai spus Tedros Adhanom.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Cătălin Denciu
Cătălin Denciu[Sursa foto: beldefnews.mil.be]

Cătălin Denciu, prima reacție după ce a fost premiat de OMS

Medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț a trecut prin clipe grele, suferind mai multe intervenții chirurgicale, iar mai apoi recuperare într-un spital din Belgia.

Citeste si: A învins virusul SARS-CoV-2 cu un plămân afectat aproape 100%! Povestea pacientei care a stat internată 2 luni pe secția de terapie intensivă: „Aveam halucinații”

Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Consider că mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei”, a declarat medicul Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de OMS.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pompierii veniți să stingă un incendiu violent nu s-au confruntat doar cu flăcările puternice, ci și cu criticile localnicilor! „7 pompieri se învârt în cerc”

Pericol de incendiu pe o secție în care erau tratați bolnavi diagnosticați cu COVID-19! „A fost semnalat miros de fum”

Cătălin Denciu, medicul erou, externat după aproape jumătate de an. A petrecut Paștele acasă, cu cei dragi

Alege un cuplu de miri și află cât va dura căsnicia ta!

Secretul mai puţin ştiut al Prodancei! Totul s-a aflat după divorţ. Sumele sunt colosale

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Amănunte explozive despre amanta lui Reghecampf. Ce cadou ultra scump i-a făcut antrenorul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies