Cătălin Denciu, medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț, premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Medicul erou din incendiul de la Piatra Neamț a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)!

Cătălin Denciu
Cătălin Denciu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Cătălin Denciu, medicul anestezist devenit erou în urma incendiului de la Piatra Neamț, a fost premiat de OMS și felicitat pentru implicarea și sacrificiul de care a dat dovadă. Cadrul medical a salvat viața mai multor pacienți în incendiul izbucnit în secția de ATI a spitalului din Piatra Neamț.

Cătălin Denciu a fost externat din spitalul din Belgia, acolo unde a primit îngrijirile medicale necesare, în urma arsurilor grave pe care le-a suferit. 

Citeste si: Pompierii veniți să stingă un incendiu violent nu s-au confruntat doar cu flăcările puternice, ci și cu criticile localnicilor! „7 pompieri se învârt în cerc”

Directorului general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreusesus, este cel care a publicat un mesaj de apreciere ” Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său. Acestea sunt doar câteva exemple. Mai sunt milioane; povești de curaj, durere, disperare, luptă și triumf”, se arată în postarea OMS de pe Twitter.

Cătălin Denciu
Cătălin Denciu

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Cătălin Denciu a petrecut Paștele în familie

Cătălin Denciu, medicul erou care a suferit arsuri grave în incendiul din secţia COVID-19 de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat de la spitalul din Belgia, după luni bune de spitalizare.

Cadrul medical, în vârstă de 48 de ani, a ajuns acasă înainte de Paşte, au spus apropiaţi ai familiei.

Citeste si: Cătălin Denciu, medicul erou, externat după aproape jumătate de an. A petrecut Paștele acasă, cu cei dragi

Cu puțin timp înainte de Paște, Cătălin (n.r. medicul Cătălin Denciu) a primit vestea că poate fi externat. Și nu este o extrenare de moment, un fel de învoire medicală, ci una definitivă pentru că starea sănătății lui este bună în acest moment.

Poate să meargă și să mănânce singur. Recuperarea lui este aproape completă. Mai trebuie doar să facă anumite terapii de recuperare motorie, pentru a recăpăta într-o proproție cât mai mare, chiar completă, flexibilitatea articulațiilor.

Și, foarte important, mental este extrem de bine. Belgienii i-au salvat viața, i-au dăruit una nouă, ținând cont de starea în care a ajuns la ei (n.r. 70 la sută arsuri).

În România nu se știe dacă ar fi supraviețuit. Așa, Cătălin a putut veni acasă, la Piatra Neamț, pentru a sărbători Paștele. A ciocnit creștinește un ou, a stat la masă cu famiia lui după atâtea luni de suferință. Amândoi (n.r. medicii Cătălin și Alina Denciu) sunt epuizați după atâta efort și suferință. Și încă lupta nu e încheiată, chiar dacă recuperarea este una extraordinară”, au declarat apropiați ai familiei medicului-erou, pentru evz.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Google a creat un Doodle special pentru a-l celebra pe Johannes Gutenberg, inventatorul presei de tipar

Cătălin Denciu, medicul care a sărit în flăcări să-și salveze pacienții, declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Detalii șocante! Adrian Cuculis, avocatul rudelor unor victime ale incendiului de la Piatra Neamț: „În secția ATI erau aprinse candele”

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Aceste mașini vor fi INTERZISE! Lovitură pentru milioane de români

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies