Câți bani a făcut, de fapt, Selly de pe urma clipului video cu filmarea falsă a accidentului

Selly, pe numele lui adevărat Andrei Șelaru, puștiul de 18 ani care se poate lăuda cu realizările sale în ceea ce privește crearea de content pe platforma Youtube, a întins, cu ceva timp în urmă, o cpacană unei televiziuni regizând un accident de mașină.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

Selly
Selly e milionar din Youtube


In articol:

Efectul a fost maxim, mai ales că, a doua zi de la apariția știrii, Selly a făcut public anunțul, pe Youtube, că totul a fost regizat, că s-a folosit un model 3D al mașinii și că, ajutat de un amic, a întins o capcană postului de știri cu pricina, video-ul devenind, imediat, viral.

Citeste si: Cum arată cea mai sexy iubită de vlogger din România. Are doar 18 ani, însă pozează provocator și se îmbracă sumar. Galerie FOTO

Citeste si: Selly și-a mobilizat comunitatea într-un scop onorabil! Tinerii vor să schimbe sistemul educațional

Citeste si: Selly, război total cu un post TV de știri. Vloggerul a luat o decizie fără precedent: „Dau televiziunea în judecată”

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Iar când vorbim de viral în Youtube deja putem discuta despre bani. Bani mulți, chiar, sumele pe care Selly le încasează din platforma video fiind suficienți pentru ca un tânăr de vârsta lui să își permită aproape orice financiar. Iar un video care a ajuns la peste 2 milioane de vizualizări, așa cum este cazul celui în care a devoalat capcana pe care a întins-o televiziunii respective, este un video care se traduce în mii de euro.

Mai exact, programul de parteneriat al platformei permite creatorilor de content să câștige bani prin intermediul reclamelor plasate în videoclipurile pe care le încarcă. Astfel, prin programul AdSense, Google plasează aceste reclame în conțintul videoclipurilor Youtube, iar proprietarii canalului încasează bani. Conform Google, „Reclamele sunt create și plătite de advertiserii care doresc să își promoveze produsele. Întrucât aceștia plătesc prețuri diferite pentru fiecare anunț, suma obținută este variabilă”.

Selly
Selly a facut show cu un accident inventat

Cu toate acestea, există o marjă pentru mia de afișări, una care variază între 1,5 euro și 10 euro. Iar dacă Selly, cu filmarea falsă a accidentului, a făcut peste 2 milioane de afișări, un calcul simplu ne spune că, conform proiecției financiare, youtuber-ul  a câștigat minimum 3000 de euro, suma încasată punând să ajungă însă și la 15-20.000 de euro. Doar pentru videoclipul cu filmarea falsă a accidentului și doar din adsense! Suma, evident, se poate chiar dubla, chiar tripla, din diverse alte surse publicitare din clipul video cu filmarea falsă a accidentului.

De altfel, Selly, unul dintre puținii vloggeri care au reușit, deja, să depășească suma de un milion de euro încasați din publicitatea de pe canalul său de Youtube a dezvăluit cum își câștigă banii. „În principiu sunt trei surse de venit: direct din ad sense, cel mai mic venit. După aceea sunt campaniile publicitare, sunt reclame pe care le faci tu, direct cu companii. Acum fac doar cu branduri pe care eu le consum. Am ajuns şi să refuz propuneri, vin multe”, a spus Selly.

 

Filmarea falsă a accidentului, un proiect social și... financiar

Mai exact, după ce un post TV a difuzat materiale cu burtiere deplasate și informații neverificare despre el, Selly s-a hotărât să le dea o lecție. Selly a explicat pe vlogul lui că și-a regizat propriul accident pentru a le demonstra urmăritorilor din mediul online cât de ușor pot cădea în capcana știrilor false. „Probabil că ați văzut la știri această filmare cu mine și cu mașina mea. A fost difuzat intens de o anumită televiziune și faptul că au aș fi făcut încă un accident cu mașina a fost prezentată despre o informație 100% reală, doar că, ce să vezi, nu este. Toată chestia asta este 100% fake și mașina asta este un model 3D. Totul a fost regizat de mine”, a spus Selly pe vlogul lui.

„Astăzi o să vă demonstrez cât de ușor este să dezinformi. Cât de ușor este să falsifici ceva și toată lumea să creadă că e adevărat”, a mai spus Selly.

Cine este Selly, vlogger-ul milionar

Andrei Șelaru, alias Selly este cel mai cunoscut vlogger din România, iar acum a ajuns la cifra de 2,81 milioane de urmăritori pe youtube. Conform propriilor spuse, Selly, care s-a apucat să se filmeze vorbind despre diferite teme de actualitate pentru tineri în anul 2012, a crescut enorm de la an la an devenind unul dintre cei mai activi creatori de conten din online și, nu în ultimul rând, se implică în tot felul de proiecte sociale, fie că este vorba despre învățământ, fie că este vorba de alte campanii. Succesul lui Selly este cu atât mai mare cu cât, înainte de a-și da Bacalaureatul – pe care l-a și luat cu o notă onorantă – făcuse deja primul milion de euro din publicitate, pe Youtube.

Galerie foto 
Citește și:

Catalin Botezatu, premiat pentru “Excelenta in moda”

Stirile Kanal D, lider absolut de audienta. Programul TV a inregistrat o cota de piata de peste 21% pe targetul Comercial

Calina Dumitrescu a părăsit competiția Bravo, ai stil! Celebrities! Fosta concurentă a ajuns la capătul puterilor! Care este motivul plecării

Marian Drăgulescu se căsătorește din nou! Cum arată viitoarea soție a campionului mondial

Cine este Ionuț Georgel Belei, electricianul care a primit cuțitul de aur din partea lui Sorin Bontea! Are o poveste de viață dramatică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies