Caz emoţionant înainte de sărbători: plămânii şi inima unei fetiţe de 8 ani aflată în moarte cerebrală vor fi donaţi pentru salvarea a două vieţi

Dureros şi emoţionant - aşa putem spune despre cazul unei fetiţe de opt ani din Oradea.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Fetiţa de 8 ani din Oradea a fost izbită de o maşină pe o stradă din localitate, apoi a intrat în moarte cerebrală. O echipă de chirurgi din Oradea, Viena şi Târgu Mureş au prelevat astăzi, 4 decembrie, inima şi plămânii micuţei.

Pe data de 29 octombrie, micuţa de 8 ani a ajuns în stare gravă la spital, având foarte multe leziuni la nivelul capului, sternlui şi abdomenului, scrie Adevărul. Fetiţa a fost operată de urgenţă, însă starea de sănătate nu s-a stabilizat, astfel fiind ţinută doar de aparate, pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

„Cu acordul familiei, plămânii i-au fost prelevaţi pentru transplant, marţi, de o echipă de chirurgi din Viena, iar inima de medici din Târgu Mureş”, a declarat dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant din judeţul Bihor, adăugând că, în acest fel, „fetiţa va ajuta alţi copii să trăiască”, mai scrie sursa citată.

Inima şi cei doi plămâni ai micuţei vor salva alte două vieţi. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate