Cazul care a șocat România. „De ce este halucinant?”

O femeie gravidă, depistată cu COVID-19, a murit în timpul unui transfer între spitale pe ruta Arad-Timișoara.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

Raul Pătrașcu, managerul spitalului județean Timișoara, a oferit prima reacție după ce femeia gravidă depistată cu virusul COVID-19 a murit în timpul transferului între Arad și Timișoara.

Managerul spune că atât femeia, cât și fătul puteau fi salvați, dacă o simplă intubare ar fi fost făcută la timp.

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Tânăra de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, urma să fie transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Numai că, între timp, femeia gravidă a făcut un stop cardio-respirator în ambulanță și a fost redirecționată către Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat.

Mărturiile sunt cutremurătoare

„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”, explică managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.

„Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt”, mai spune managerul.

„Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, conchide Raul Pătrașcu. 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate