Cazul fără precedent al copilului născut la 4 ani după moartea părinţilor săi

Povestea acestei familii a făcut înconjurul lumii.

Autor: M. B.
 
Tiantian s-a născut la sfârşitul anului 2017 în China. Naşterea sa a avut loc la patru ani după ce părinţii săi au murit într-un tragic accident de maşină. Bunicii săi au dus o luptă lungă şi complicată prin tribunale pentru a avea şansa de a-şi aduce nepotul pe lume. Părinţii copilului fuseseră căsătoriţi de doi ani şi încă nu reuşiseră să conceapă un copil.
Aşa că s-au hotărât să apeleze la alte metode de fertilizare.
 
În 2013, cu cinci zile înainte de ziua în care erau programaţi pentru transplantarea unui ovul fertilizat în corpul lui Liu, aceasta şi soţul său au murit într-un tragic accident de maşină. Însă părinţii celor doi ştiau cât de mult îşi doriseră cei doi un copil. Prin urmare, au decis să le transforme visul în realitate. În următorii trei ani, au dus o luptă legală pentru drepturile asupra a patru embrioni îngheţaţi, lăsaţi în urmă de copiii lor. 
 
Cazul era unul deosebit de dificil. Aceasta, deoarece nu exista vreun precedent legal care să arate dacă cei patru bunici puteau moşteni embrionii îngheţaţi ai copiilor lor. După ani de lupte prin tribunale, embrionii le-au fost încredinţaţi.
 
Însă au apărut noi probleme.
De exemplu, nu puteau lua embrionii de la spitalul Nanjing înainte de a face dovada că un alt spital era de acord să-i depoziteze. Bunicii au avut probleme în a găsi instituţii medicale care să fie dispuse să se implice în cazul lor. Acest lucru se datora ambiguităţilor legale în ceea ce priveşte embrionii netransplantaţi.
 
De asemenea, naşterile prin mamă surogat sunt ilegale în China.
Aşa că bunicii au fost nevoiţi să caute peste graniţe o femeie care dorea să ducă la capăt sarcina.
 
În cele din urmă s-au concentrat pe Laos, unde naşterile surogat comerciale sunt legale. Însă trebuia să găsească o cale de a duce embrionii acolo, fiindcă nicio linie aeriană nu a fost de acord să transporte o sticlă de mărimea unui termos, plină cu nitrogen lichid.
 
În cele din urmă, au transportat embrionii cu maşina. În 2017, unul dintre embrioni a fost implantat în pântecele unei mame surogat.
 
În decembrie, ea a născut un băiat sănătos, pe care bunicii l-au botezat Tiantian („Cel dulce”, în mandarină). A trebuit ca bunicii să rezolve şi problema cetăţeniei şi a custodiei copilului.
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO.
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Toader, forţat să plece din apartament! A pierdut procesul şi are termen de 30 de zile să părăsească locuinţa

O româncă a câştigat titlul de Miss Holocaust! Bunicuţa are 93 de ani

O fată din Bârlad a vrut să-şi facă un selfie cu ursul de la Zoo. Cum a reacţionat animalul când a văzut-o aproape de el

De mâine se întoarce roata. 4 zodii vor fi pe val

GERMANIA trimite o undă de șoc în toată Europa! Anunțul crunt venit chiar acum: Este o cale care duce la...

Persoanele care au relații intime în afara căsătoriei pot intra în spatele gratiilor. Ce pățesc femeile care fac adulter

Cel mai păzit secret al familiei Ceaușescu. Dezvăluiri și despre adevărata față a lui Serghei Mizil . Video

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies