Ce avantaje au persoanele vaccinate în zonele carantinate. Florin Cițu a anunțat noile măsuri: "NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință"

Premierul Florin Cîțu a anunțat ce măsuri se vor adopta pentru persoanele vaccinate din zonele care intră în carantină.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Florin Cîțu a anunțat că astăzi va avea loc o ședință de Guvern în care se vor decide unele măsuri pentru zonele carantinate.

Avantajele persoanelor vaccinate, în zonele carantinate

Florin Cîțu a spus că nu i se pare normal ca celor care s-au vaccinat să le fie restricționată activitatea. În ședința de Guvern de astăzi se vor discuta unele măsuri. În plus, premierul a declarat că magazinele se vor închide la ora 18:00 doar în zonele unde este depășita rata de infectare de 6 la mia de locuitori.

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 4 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a spus Florin Cîțu la DCnews.ro.

Citeste si: Lista testelor rapide acceptate pentru eliberarea certificatului verde COVID în România

În ce situații se închid magazinele

Femeie la cumpărături

[Sursa foto: PixaBay]

București și alte trei județe sunt în scenariul roșu

Timiș, Satu Mare, Ilfov și Capitala au intrat în scenariul roșu. În același timp alte 8 județe au trecut în scenariul galben: Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dorj, Maramureș, Suceava, Teleorman.

Citeste si: Revine DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE în România, în valul patru al pandemiei. Ce oraș a intrat în carantină

Județul Ilfov ajuns miercuri la 3,65 la mia de locuitori, cea mai mare rată de infectare din țară. Urmează Satu Mare, cu o rată de infectare de 3,42 și Timiș, cu 3,40.

De asemenea, Capitala intră în scenariul roșu, după ce rata de infectare a atins pragul de 3,3 la mia de locuitori.

Locuitorii din București vor avea nevoie de Certificatul Covid pentru a participa la evenimente și activități care se desfășoară în spații închise.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Capitala și alte trei județe din România intră în scenariul roșu. Ce restricții impun autoritățile

Certificatul verde este obligatoriu în aceste spații și situații

Certificatul verde, obligatoriu în mai multe situații

Certificat verde, obligatoriu pentru spațiile închise

[Sursa foto: PixaBay]

- În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

- Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

- Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

- Organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății.

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului! Când începe vaccinarea cu a treia doză anti-COVID

- Organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

- Organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

- Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

- Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

- Activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

- Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00.

- Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.

- Activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lista testelor rapide acceptate pentru eliberarea certificatului verde COVID în România

Florin Cîțu, anunțul momentului! Când începe vaccinarea cu a treia doză anti-COVID

Capitala și alte trei județe din România intră în scenariul roșu. Ce restricții impun autoritățile

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Decizia luată chiar acum: SE PREGĂTESC

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies