Ce înseamnă vaccinarea cu doza booster

România a început campania cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

România a început campania vaccinarii cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, iar pentru început sunt vizate persoanele din categoriile vulnerabile, cu probleme de imunitate.

Ce înseamnă vaccinarea cu doza booster

Campania de vaccinare cu cea de-a treia doză este în plină desfășurare, în România.

Până în momentul de față, s-au vaccinat 5.502.542 de persoane, din care 5.353.033 cu schema completă, iar doar cu doza a treia s-au înregistrat un număr de 20.387 de persoane, potrivit bilanțului zilnic prezentat de CNCAV.

Citeste si: Școli deschise și după rata de incidență mai mare de șase la mia de locuitori, însă cu câteva condiții. Declarațiile făcute de Florin Cîțu

Vaccinarea cu doza booster este considerat ca un rapel, care se administrează la un interval de cel puțin șase luni de la schema inițială de vaccinare. Această doză are rolul de a crește imunitatea, dar și de a asigura menținerea ei pentru o perioadă mai mare de timp.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Ce înseamnă vaccinarea cu doza booster

„Este important să înțelegem aceste două diferențe, de doză suplimentară, în cazul primei vaccinări la persoane imunodeprimate, și o doză de rapel, a treia doză, care se administrează după o perioadă mai mare de timp de la prima schemă, cel puțin șase luni. Iarăși, este important să vizăm acele categorii populaționale care sunt la risc mare de infecție, cum e personalul medical sau cei care se află în prima linie de îngrijire a persoanelor”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea cu doza booster este posibilă doar cu serurile de la Pfizer și Moderna, dezvoltate prin tehnologia ARN mesager, iar persoanele vizate pentru această doză sunt cele vaccinate cu schema completă administrată în urmă cu cel puțin 180 de zile, persoanele cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani sau cele cu boli cronice, indiferent de vârstă, și  persoanele din centrele medico-sociale, medico-social și din învățământ. 

„Se pleacă de la premisa că după un interval de 6-8-9-12 luni, protecția imună oferită prin vaccinare începe să scadă și începem să avem acele cazuri de infecții la persoane vaccinate”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță. 

Ce înseamnă vaccinarea cu doza booster

Citeste si: Restaurantele și cafenelele rămân deschise indiferent de rata de incidență COVID! Florin Cîțu spune și condițiile

În prezent, se pot vaccina aproximativ 1,1 milioane de persoane cu cea de-a treia doză, care respectă criteriul de 6 luni. Imunizarea cu doza booster se poate face prin programare pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro  sau direct la un centru de vaccinare, doar cu buletinul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Antonia l-a dat de gol pe Alex Velea! Cântăreața a dezvăluit secrete din dormitor: ”În cele cinci minute...”

Fosta iubită a lui Lino Golden vrea la ”Bravo, ai stil! Celebrities”. Ce răspuns i-a dat Ilinca Vandici

Noi restricții în România, stabilite astăzi! Se decide dacă se intră din nou în lockdown. Klaus Iohannis a convocat ședință la ora 17:30

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Klaus Iohannis dă ordinul. E obligatoriu în toată România! Decizie BOMBĂ luată de președinte

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies