Ce localități sunt luate în vizor pentru carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Sunt evaluate mai multe orașe”

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, după videoconferința cu prefecții pe tema gestionării crizei sanitare, că autorităţile au în evaluare mai multe localităţi în care se înregistrează un număr mare de cazuri Covid-19. El a precizat însă că nu este necesară carantinarea unui întreg județ.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ce localități sunt luate în vizor pentru carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Sunt evaluate mai multe orașe”
Ce localități sunt luate în vizor pentru carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Sunt evaluate mai multe orașe”


In articol:

Ludovic Orban a anunțat că mai multe orașe din județele Argeş şi Braşov sunt evaluate de autorități pentru a vedea dacă se dispune carantinarea acestora.

Trei orașe din Brașov și patru din Argeș, atent evaluate de autorități 

Premierul a menționat că deocamdată nicio localitate nu riscă carantinarea.

Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ, niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr... În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a spus Ludovic Orban după o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare, notează Agerpres.

Citeste si: Notă de plată scandalos de mare primită de un pacient Covid-19, la externarea din spital. Bolnavul a fost internat pentru șapte zile

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Radu Banciu, atac dur fără precedent la adresa Andreei Esca: „E o rușine monumentală. O vedetă TV nu se duce niciodată într-un club să danseze ca țoapă. Acolo se duc proastele"

Citeste si: Legea carantinei și izolării a intrat în vigoare. Cine poate veni în țară fără să stea în carantină

Orban a explicat că odată cu intrarea în vigoare a legii carantinei și izolării, este posibilă carantinarea zonală.

Există această posibilitate de a dispune carantina zonală pentru comunităţi locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este în focare”, a declarat acesta.

„Dacă într-o localitate ,de exemplu, un sat sau un cartier sau o localitate, o comună sau un oraş , există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depăşeşte numărul de cazuri de minimum trei cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală şi se pot dispune măsuri restrictive pentru zona care este carantinată, ţinând cont, în mod evident, de cauza principală care a dus la răspândirea virusului pentru a contracara, practic, prin măsurile restrictive, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului”, a completat el.

Premierul a refuzat să precizeze care sunt localitățile luate în vizor de autorități.

„Nu vă dau astfel de informaţii. Când vor fi localităţi, vom demara procedura şi vom anunţa public. La evaluarea unei comunităţi nu se iau în calcul focarele. De exemplu, dacă este focar un spital sau focarul e un cămin de bătrâni. Numărul de cazuri calculate nu sunt legate de numărul de cazuri din focarul respectiv, pentru că măsura de carantinare se ia numai atunci când există răspândire în comunitate şi trebuie luate măsuri de restricţie. Dar deocamdată nu... Când vom definitiva procedura pentru astfel de decizii de carantinare zonală, le vom anunţa public pe toate şi cu toate argumentele”, a spus Orban.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Bloggerii, atac dur la Andreea Esca, după ce a recunoscut că a avut COVID-19! ”A mințit că a avut mască la petrecere”! Ce spune Șerban Huidu despre vedeta PRO TV?

Cea mai cunoscută știristă și iubiții ei secreți! Andreea Esca a format un cuplu cu băiatul lui Alexandru Arșinel

Imagini șocante! Fiul unui afacerist din Brașov a murit într-un accident cumplit

Radu Banciu, atac dur fără precedent la adresa Andreei Esca: „E o rușine monumentală. O vedetă TV nu se duce niciodată într-un club să danseze ca țoapă. Acolo se duc...

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies