Ce mașină vă puteți cumpăra dacă veți deveni părinți

Pe vremuri, era ușor, dacă nu erați căsătoriți. Făcând puțină economie, puteați fi fericiții proprietari ai unei mașini. Și chiar după întemeierea unei familii vă puteați cumpăra o mașină. Nu exitau probleme în privința alegerii acesteia, mai ales că oferta de modele era foarte mică. În plus, nu toată lumea avea mașină, fie nu toată lumea avea mașina pe care și-o dorea sau de care avea nevoie.

Distribuie pe:

fara descriere

Acum este cu totul altceva, acum mașina nu mai este un lux, ci o necesitate. Pe de altă parte, practic toată lumea are o mașină, iar oferta este impresionantă. De-a lungul anilor, au apărut diferite segmente și, indiferent de nevoia dvs., există o mașină potrivită pentru dvs., chiar dacă este nouă sau rulată. Până astăzi probabil ați știut care este tipul dvs. ideal de mașină, dar tocmai v-ați întemeiat o familie sau sunteți pe cale să faceți asta și credeți că singura cale de ieșire este un model monovolum. Sunteți siguri?

A fi părinți și a avea nevoie de o mașină mare par două premise care merg mână în mână. Apariția modelelor monovolum în segmentul compact a fost soluția pentru noii părinți, le-a dat posibilitatea de a găsi o mașină cu preț și dimensiuni logice, cu o capacitate de încărcare suficientă pentru a transporta bagajele în timpul vacanței, căruciorul copilului, rucsacul cu hainele bebelușului, geanta cu diferitele gadgeturi pe care le are fiecare nou-născut, scutecele și mâncarea copilului.

Pariați totul pe spațiu, un monovolum

Da, dar un monovolum compact, nu vă va atrage așa mult dacă treceți la segmentul superior. Îl lăsăm pentru cei cu familie mare care au nevoie de o mașină cu cinci, șase sau șapte locuri și multe, multe bagaje. Într-un monovolum compact puteți pune bagaje până vă plictisiți, dispuneți de modularitatea necesară și, în cele mai multe cazuri, merită să vă cumpărați o astfel de mașină dacă familia crește.

Cele mai bune sunt cele cu cele trei scaune din spate cu scaune individuale, în cazul în care trebuie să montați trei scaune pentru copii. De asemenea, este foarte practic ca spătarul scaunului pasagerului să devină masă. Este o masă perfectă de schimbat bebelușii.

Puteți fi în pas cu moda, mai bine un SUV

Feriți-vă însă de SUV-urile care, de obicei, sunt mari numai la exterior. Este bine totuși că au hayon, fiindcă asta le face mai versatile decât o berlină. Dacă instalați un portbagaj pe acoperiș (multe modele au o astfel de opțiune) puteți pune valizele deasupra. Nu vă lăsați influențați de capacitatea anunțată de producător, deoarece de multe ori este precizată capacitatea în înălțime a portbagajului în loc de suprafață de încărcare, iar asta îngreunează încărcarea.

 

SUV-urile compacte sunt mai scumpe decât SUV-urile standard, întreținerea lor este, de asemenea, mai scumpă (verificați prețul anvelopelor). Dar există opțiuni interesante în cadrul acestui segment dacă vreți spațiu, cum ar fi Honda HR-V, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mici și se află între segmentele B-SUV și C-SUV.

Sunteți mai convenționali, mai bine o berlină

În cadrul segmentului C există câteva berline, dar puteți trece la segmentul superior, D, fără a semnifica o creștere a bugetului dacă facem o comparație cu un SUV compact sau cu un monovolum. Principala îmbunătățire a sedanurilor apare la scaunele din spate și în portbagaj, în anumite cazuri, deoarece aici trebuie să țineți cont de bagajele pe care le veți transporta.

Berlinele au de obicei portbagaje spațioase, dar trebuie să studiați dimensiunea gurii de încărcare și modularitatea. Gândiți-vă că, în câțiva ani, copilul va avea o bicicletă, de exemplu, și va trebui să extindeți suprafața de încărcare.

Apoi sunt berlinele de familie, care sunt o alternativă interesantă, deoarece au scaune spate bune și un portbagaj mai versatil. Înainte erau destul de urâte, dar de câțiva ani designul s-a îmbunătățit mult și este chiar mai tineresc decât al berlinelor clasice.

După cum puteți observa, există câteva variate interesante de mașini dacă veți deveni părinți. Vă recomandăm însă, să alegeți varianta lor second hand. În prezent, mașinile second hand sunt o opțiune foarte bună, fiindcă pot fi cumpărate la prețuri foarte bune. Puteți găsi mașina potrivită pentru voi, la un raport calitate-preț excepțional în parcul online cu mașini rulate al Auto Rulate București. Vizitați acest parc numaidecât pentru a intra în posesia mașinii dorite.  


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate