Ce mesaj le transmitea Stela Popescu romanilor, cu doar 2 zile inainte sa moara? " Romania e frumoasa, dar..."

Autor: A.M.

Stela Popescu a vorbit despre tara noastra si spiritul romanesc, cu doar 2 zile inainte de a se stinge din viata.
Actrita a acordat un interviu pentru Europa Fm prin care ii indemna pe romani sa se planga mai putin si sa invatam sa ne schimbam mentalitatea, inspre mai bine.

„De 1 Decembrie, mă pregătesc să plec în turneu în Spania, cu Teatrul Constantin Tănase, pentru românii din Spania.

Nici nu ştiţi cât de bucuroşi sunt când mergem acolo! Stăm 4 zile, jucăm la Barcelona şi în alte două oraşe. Cu Arşinel, Vasile şi Valentina şi mulţi alţi actori de la Teatrul Constantin Tănase.”

„România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem (râde). Eu iubesc România, dar noi suntem veşnic nemulţumiţi, veşnic nefericiţi. Nu ştiu de ce ne este teamă să acţionăm şi ne lăsăm pe mâna altora. Draga mea, eu am fost foarte fericită la Revoluţie. Îmi iubesc ţara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puţin decât m-am aşteptat. Am crezut că odată eliberaţi de dictatură, românii vor fi mai fericiţi. N-au făcut mare lucru pentru asta.

Pentru că s-au speriat, n-au ştiut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic … românii se contrazic, în general. Au aceeastă manie de a nu fi de acord. De ce? … nu înţeleg!”

„Aş schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe! Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea … să moară şi capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i

iau capra! … e şi dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. Îi place să fie el mai răutăcios, ca să aibă haz. Mi-e dragă ţara asta şi poporul ăsta! E un popor talentat. Şi la muzică, şi la teatru, şi la tehnică. Nu vezi câte invenţii sunt făcute de români? Şi le-au părăsit undeva în drum şi acum se laudă alţii cu ele. Păi, de ce? Îşi părăsesc propriile invenţii! Eu am călătorit foarte mult, datorită teatrului.
De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită şi am constatat că este cea mai frumoasă ţară din lume! Îmi place la munte, îmi place la mare, îmi place printre români, îmi place peste tot! ”
, spunea Stela Popescu.
 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

La multi ani, Romania! Spectacol total de 1 Decembrie: peste 3500 de militari la Parada de Ziua Nationala!

Ea este prima sotie a celebrului Ozcan Deniz! Cu ce l-a cucerit pe ravnitul actor

Cum sarbatoreste Raluca Zenga ziua de 1 Decembrie! "Ma apuca dorul de casa"

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Vladimir Putin a luat decizia finală! Este anunțul momentului la nivel mondial. ESTE ABSOLUT CUMPLIT

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Informația zilei despre pensii. Milioane de români sunt vizați

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies