Ce nu stiai despre banane. Ce se intampla in creierul tau cand le mananci

Bananele sunt fructe dulci si gustoase, foarte populare in Romania. Aceste fructe exotice sunt foarte indragite la orice varsta, sunt parfumate, au vitamine si minerale.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Bananele sunt fructe dulci si gustoase, foarte populare in Romania. Aceste fructe exotice sunt foarte indragite la orice varsta, sunt parfumate, au vitamine si minerale.

Ce nu stiai despre banane. Ce se intampla in creier cand le mananci
Ce nu stiai despre banane. Ce se intampla in creier cand le mananci


In articol:

Ce nu stiai despre banane e ca au in componenta triptofan, un aminoacid care, odata ajuns in organism, se transforma in serotonina, cunoscuta drept hormonul fericirii. Potrivit specialistilor, serotonina regleaza dispozitia, accentueaza sentimentele pozitive, inlatura anxietatea si depresia.

"O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă.

Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii - tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși.

Anul trecut am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cat de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine, liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane - nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare", a declarat medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Citeste si: 10 greseli frecvente pe care le faci atunci cand fierbi paste

Citeste si: 7 efecte secundare ale consumului de prune uscate

Citeste si: Ministrul Finanțelor le dă nopți albe tuturor bugetarilor! Ce îi așteaptă în 2021 - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: Mere toxice. Adevarul despre merele care te pot otravi

8 lucruri despre banane pe care NU le stiai

1. Sunt antiinflamatorii. Sunt bogate în vitamina B6 şi una singură îţi poate aduce 41% din aportul necesar zilnic. Bananele combat inflamaţia şi problemele articulare.

2. Nu-ţi cresc glicemia.

3. Intăresc sistemul osos. Fiind bogate în magneziu, ajută la asimilarea calciului.

4. Contribuie la sanatatea inimii, deoarece tin sub control tensiunea arterială şi previn bolile cardiace.

5. Impiedică formarea pietrelor la rinichi.

6. Îmbunătăţesc funcţiile cognitive. Fiind bogate în antioxidanţi, bananele îmbunătăţesc funcţiile creierului.

7. Bananele te ajută sa ai o digestie mai bună. Fibrele bananelor combat constipaţia si regleaza tranzitul intestinal.

8. Bananele previn anemia, ajută la absorbţia fierului în corp.

ce-nu-stiai-despre-banane
ce-nu-stiai-despre-banane

Reţete de post: Banane la grătar

Poate pentru unii sună un pic cam prea exotică, însă vă garantăm că este o reţetă delicioasă.

Bananele la grătar sunt uşor de pregătit şi reprezintă un desert de post foarte gustos. Fructul dulceag, aromat este delicios.

Ingrediente:

4 banane
2 linguri zahăr
2 linguriţe esenţă de rom
2 linguri coniac
4 linguri alune sau nuci măcinate

Mod de preparare:

Bananele se pun pe grătarul încins şi se frig pe ambele părţi, până când coaja se face maronie. Decojiţi o fâşie groasă din pareta superioară a bananei. Pe pulpa decojită a fructului fierbinte presăraţi zahăr, esenţa de rom, coniacul şi nucile măcinate.

Bananele la grătar se servesc calde, cu linguriţa direct din coajă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Anca Serea așteaptă al șaptelea copil?

Carantină totală. S-a prelungit la miezul nopții. Restricții drastice pentru acești români

Dieta Ramonei Gabor. Ce face zilnic după fiecare masă. Oricine poate încerca asta. Ea arată impecabil

3 retete de clatite sanatoase si delicioase. Cum sa le prepari

Dieta cu oua. Dieta de 3 zile cu care slabesti usor 3 kilograme. Meniul complet

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies