Ce pensie are Petre Roman. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României

Ce pensie are Petre Roman. Care este suma pe care o încasează lunar, fostul premier al țării.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Ce pensie are Petre Roman. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României, după zeci de ani de muncă. 

Fost prim-ministru al României a fost invitat al emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai” și a răspuns celor mai aprige întrebări.

Ce pensie are Petre Roman

Petre Roman, în vârstă de 74 de ani, este pensionar și duce o viață liniștită alături de soția sa, Silva Chifiriuc și de copilul său, Petrus. Fostul premier are două pensii, una pentru activitatea didactică, de 5.000 de lei pe lună, iar cea de-a doua, de 10.000 de lei pentru mandatele de parlamentar

Citeste si: Petre Roman soții. De câte ori a fost căsătorit fostul premier al României

Înainte de Revoluția din 1989, Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară și ca specialist în fizica fluidelor și poluarea mediului. În 1968 devine asistent la Facultatea de Energetică de la Institutul Politehnic București iar în 1976 obține titlul de șef de lucrări, apoi conferențiar.

După Revoluție, Petre Roman devine Prim Ministru al Guvernului Provizoriu iar apoi, după alegerile din mai 1990, este desemnat de președintele Ion Iliescu și votat de Parlament ca Prim Ministru al României, funcție pe care o deține până în octombrie 1991.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Citeste si: Câți copii are Petre Roman. Ce diferență de vârstă este Oana Roman și fratele său

Petre Roman are o pensie decentă. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României
Petre Roman are o pensie decentă. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României

Studii Petre Roman

Petre Roman urmat studiile medii la Liceul „Dr. Petru Groza”, actualmente liceul de Informatică din București. În anul 1963 a fost admis la Facultatea de Energetică a Politehnicii din București, pe care a absolvit-o în 1968 ca șef de promoție la secția Centrale Hidroelectrice și efectuează un stagiu de practică  de inginerie la șantierul hidroenergetic și de navigație „Porțile de Fier”.

În anul 1970 reușește la concursul pentru obținerea unei burse de studii de doctorat, în Franța, la Universitatea "Paul Sabatier" din Toulouse.

În 1971 obține masterul "Diplome d'Etudes Approfondies" și susține, în martie 1974, teza de doctorat la Institutul Mecanica Fluidelor din Toulouse, cu tema « Aerarea naturală a curgerilor cu suprafață liberă » și obține titlul de „doctor în științe”.

Devine prin concurs cadru didactic  la trei universități din Toulouse (Școala Superioară de Aeronautică, Școala Superioară de Electronică, Informatică și Hidraulică și Universitatea “Paul Sabatier”, prin decret al Ministrului Educației din Franța).

Petre Roman are o pensie decentă. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României
Petre Roman are o pensie decentă. Vezi cât încasează lunar, fostul premier al României

Petre Roman, a fost invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Fost prim-ministru al României a fost invitat al emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, ieri, 26 ianuarie, de la ora 22:30, la Kanal D.

„A fost tatăl dumneavoastră asasinat din ordinul lui Ceaușescu?”, „A fost lovitură de Stat sau Revoluție în `89?”, „Ați ajuns prim-ministru din întâmplare?”, „Cine nu v-a vrut președintele României?”, „Ați divorțat de Mioara Roman pentru Silvia Chifiriuc?”, „Sunteți supărat de fiica dumneavoastră?”, „Aveți un copil din flori?”, acestea  sunt doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate celebrului om politic Petre Roman, de către Denise Rifai.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Petre Roman soții. De câte ori a fost căsătorit fostul premier al României

Câți copii are Petre Roman. Ce diferență de vârstă este între Oana Roman și fratele său

Oana Roman le răspunde celor care susțin că își modifică corpul în poze: ”Unii nu au capacitatea de a face diferența”

Horoscop Zilnic Marţi 19 Octombrie 2021 Săgetătorii vor avea parte de sprijinul celor apropiaţi pentru a ieşi din impas

ANUNT ȘOC despre Pfizer. E obligatoriu! Ce se întâmplă după câteva luni

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Liviu Dragnea a dezvăluit taina lui Iohannis. Sunt implicate nume mari din politică

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies