Ce reprezintă fiecare element din zodiacul chinezesc. Ce rol au apa, pământul, focul, metalul și lemnul în definirea personalității

Zodiacul Chinezesc este mult mai amplu și mai caracteristic decât cel european. Cele cinci elemente ale zodiacului influentează personalitatea omului.

zodiac chinezesc elemente
Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Toate persoanele sunt născute într-una dintre aceste elemente ale zodiacului chinezesc, iar ideea că semnul reprezentativ ție se potrivește atât de bine personalității, este ceva fascinant. Elementele au câte o caracteristică și în funcție de ea, viața voastră se mulează.

Ce reprezintă elementele din zodiacul chinezesc

Apă

Persoanele născute în anii „de apă” sunt creative, perfecționiste ți inspirate, le place să coordoneze activități care îi bucură pe cei din jur. În același timp, aceste persoane sunt sensibile și introvertite și își doresc să petreacă timp în singurătate. Fiind cu capul uneori în nori, acestor personaele place să stea departe de problem și de conflicte.

Pământ

Oamenii născuți în anii guvernați de semnul zodiacal Pământ, sunt orientați spre pace, responsabilitate și justiție. Le place să fie implicați și să medieze conflictele. Sunt organizați și au grijă ca întotdeauna treburile să fie bine făcute. Sunt experți în rezolvarea problemelor și în managerierea crizelor, își păstrează calmul chiar și când situațiile devin agitate. Pentru toate acestea, oamenii născuți în acest semn zodiacal au nevoie ca ceilalți din jur să le acorde credit, iar o simplă mulțumire nu li se pare suficientă.

Foc

Cei născuți sub semnul Focului sunt foarte buni conducători. Aceștia sunt mereu siguri pe ei și foarte fermi și au o capacitate mare de convigere. Ideile lor sunt mereu puse în practică. Aceștia încearcă mereu să iasă din toate situațiile și vor să-și atingă mereu obiectivele, deși asta ar implica forță și agresivitate.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Horoscop chinezesc 2022 pentru Dragon. Ce schimbări aduce anul Tigrului de Apă în viața Dragonilor

Metal

Cei născuți sub semnul Metalului sunt persoane dure și foarte hotărâte atunci când vine vorba despre exprimare și comportament. Aceștia vor mereu să-și urmeze drumul și niciodată nu se abat, chiar dacă pe parcus alte persoane încearcă să-i influențeze și să le pună bețe-n roate.

Aceștia preferă mereu să își rezolve singuri problemele și să nu ceară ajutorul nimănui.

Lemn

Acești oameni sunt concentrate pe pe extindere și oportunități și tocmai de aceea pot deveni excesiv de competitive și d eobsedați de realizări. Când sunt prea concentrați asupra câștigului, pot deveni invadatori, nerespectând granițele altora. Viziunea lor este puternică, dar nu ar trebui să împiedice progresul altor persoane.

Citeste si: „Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

Citeste si: Anul Tigrului de Apă 2022. Previziuni astrale pentru Noul An Chinezesc

Cum influențează cele 5 elemente personalitatea

Conform principiilor tradiţionale Feng Shui, viaţa noastră este guvernată de 5 elemente, care ne influenţează atât stilul de viaţă, cât mai ales personalitatea şi uneori circumstanţele în care ne regăsim. Astfel, conform metafizicii chineze, qi-ul nostru este influenţat de: Lemn, Foc, Pământ, Metalul şi Apă.

“În funcţie de tulpina celestă, putem trage anumite concluzii despre calităţile persoanei analizate. Aşa cum horoscopul european se ocupă de animalele zodiacale, în horoscopul chinez folosim tulpinile celeste. Cele 5 elemente feng shui yin şi yang, le corespund tipurile de personalitate”, explică expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop chinezesc IANUARIE 2022. Află ce îți rezervă astrele în luna ianuarie

Sărbători calendarul ortodox 2022. Sărbători religioase marcate cu cruce roșie în calendar

O mamă și-a lăsat cei doi copii în mașină și s-a dus să fure din magazin. Mașina a luat foc cu micuții înăuntru | VIDEO

Adrian Despot, despre momentul viral de acum 15 ani. Motivul pentru care s-a enervat teribil: „Marea mea durere se revărsa fix împotriva lipsei de profesionalism a oamenilor din...

Un tânăr român a rămas paralizat după ce a fost bătut de 16 oameni în Spania

„Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate

Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies