Ce s-a descoperit la autopsia băiețelului de 4 ani mort după o anestezie la stomatolog

Au sosit rezultatele de la IML în cazul copilului mort de la anestezic.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Băiețelul de la 4 ani care a murit în urma unui anestezic făcut la cabinetul stomatolog a fost preluat de medicii legiști de la Institutul de Medicina Legala București.
În urma autopsiei, s-a concluzionat că băiatul nu se confrunta cu alte probleme de sănătate și a murit în urma unui stop cardio-respirator, provocat de analgo-sedare (anestezie), potrivit evz.ro.

Deocamdată nu se cunosc dozele care au fost administrate copilului, urmând să se afle după câteva săptămâni, la finalizarea testelor toxicologice.

Clinica de stomatologie unde copilul de 4 ani a fost anesteziat, nu avea autorizație pentru a efectua aceste proceduri de analgo-sedare, potrivit Ministerului Sănătății și Colegiului Medicilor din Argeș. DSP a suspendat activitatea clinicii în momentul în care a fost declarat decesul băiețelului.

Clinica dentară în care un copil de 4 ani a intrat în comă și a murit după o anestezie este îngropată în datorii

Clinica dentară în care un copil de 4 ani a intrat în comă după o anestezie este una din cele mai cunoscute din Piteşti. Presa a relatat despre cazul şocant al copilului de patru ani care a intrat în comă și a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală după o anestezie făcută la clinica dentară din Pitești. Potrivit reprezentaților spitalului, citat de Mediafax, copilul de patru au a făcut stop cardio-respirator în dimineaţa zilei de joi.

Conform sursei citate, în prezenţa părinţilor săi, s-a efectuat, ElectroEncefaloGrama, care a aratat lipsa activităţii cerebrale. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în acest caz. Clinica din Piteşti a fost închisă de DSP Argeş, potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Victor Costache. Clinica îşi desfăşoară activitatea prin intermediul firmei „Medical Tours Company SRL”, înfiinţată în 2008. Din 2009 şi până în 2018, adică 10 ani de activitate, firma a fost mereu pe profit, câştigul net total în această perioadă fiind de 3.956.397 lei,  adică aproximativ 900.000 de euro.

Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, „Medical Tours Company SRL avea, la finalul lui 2018, datorii de 1.433.788 lei, adică de aproximativ 300.000 de euro. Clinica ar aparține unor rude ale fostului fotbalist Adrian Mutu, potrivit unei investigații realizate de Evenimentul Zilei. Surse din anturajul lui Mutu au povestit sub protecția identității pentru EVZ că fostul internațional a deschis clinica împreună cu un asociat pe nume Răzvan Savu, ”rudă cu Adrian Mutu, celebrul fotbalist, care și el a contribuit la afacere”. Cei doi sunt parteneri și dețin mai multe afaceri comune, printre care și această clinică din Pitești.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate