Ce salariu are medicul-erou de la Piatra Neamț? Ioan Cătălin Denciu a sărit în foc pentru a-și salva pacienții! EXCLUSIV

Medicul-erou Ioan Cătălin Denciu este omul care a sărit în foc pentru a salva pacienții cuprinși de flăcări, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Autor: Radu Constantin

In articol:

I oan Cătălin Denciu are 48 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină din iași iar în noaptea fatidică era de tură, la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Medicul, care are arsuri pe 40% din suprafața corpului, și-a pus propria viață în pericol pentru a salva pe cea a pacienților lui.

Banii din gărzi dublau valoarea salariului

Dincolo de faptul că pacienții care i-au trecut prin mână au doar cuvinte de laudă despre medicul Denciu, probabil că multă lume se întreabă cu cât era recompensat de statul român omul care după un an de stat în linia întâi, în lupta cu COVID-19, a ajuns el însuși să lupte pentru prorpia viață după teribilul incendiu de acum câteva zile.

incediu piatra neamt
Spitalul din Piatra Neam a ars acum câteva zile

Conform unui raport datat cu luna martie 2020, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, un medic primar de la secția ATI (cazul lui Ioan Cătălin Denciu) câștigă în jur de 7.000 lei brut. La această sumă se adaugă și contravaloarea turelor, care poate dubla venitul de bază și chiar mai mult.

În martie, în contextul izbucnirii pandemiei de COVID-19, au existat medici primari care au primit chiar și peste 10.000 lei lunar brut doar din contravaloarea gărzilor.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Fiica unui pacient care a murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ, face mărturisiri cutremurătoare: "Unul dintre pacienţi nu avea mâini, a ars până la os. Nu pot scăpa de imaginea trupurilor carbonizate"

Citeste si: Descoperire terifiantă în cazul tinerei incendiate în Giurgiu. Ce arată examenul toxicologic INML: „A băut substanța să scape de torturi”

Un electrician ajungea și la 4.500 lei pe lună

Alte salarii la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: un șef de secție are un salariu de bază de aproximativ 1.700 lei, la care se mai adaugă un spor de condiții periculoase care poate ajunge la 9.000

lei, brut. Un medic specialist câștigă aproximativ 5.000 lei, la care se adaugă gărzile, iar un asistent medical principal poate ajunge la peste 9.000 lei brut, incluzând aici și sporurile. Un brancardier poate ajunge la 3.000 lei (incluzând sporurile) iar un îngrijitor tot în jur de 3.000 lei.

incediu piatra neamt
Așa arăta secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, după incendiu[Sursa foto: Exploziv TV]

În fine, un electrician (cel care este responsabil cu rețeaua electică – sursa incendiului, conform pompierilor) este remunerat cu 3.500 lei, la care se adaugă 1.000 lei spor de ore lucrate în timpul sărbătorilor legale. Chiar și liftierul poate ajunge la peste 3.500 lei brut, incluzând sporurile.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mărturii din iadul de la Piatra Neamț. Cum era să-și piardă viața medicul Cătălin Denciu, încercând să salveze pacienții din flăcări: „A ars ca o torță, avea combinezonul dat cu...

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamț, reconfirmat cu coronavirus. Acesta a intrat pe dializă în Belgia

Medicii belgieni au vorbit cu soția medicului-erou de la Piatra Neamț. Care este starea de sănătate a lui Cătălin Denciu

Horoscop Zilnic Miercuri 8 Decembrie 2021: pentru Lei este ziua perfectă pentru a lua decizii cu privire la afaceri

Șeful PFIZER aruncă BOMBA! Adevărul despre vaccin. E cutremur în toată lumea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

El e Paul din Galați, bărbatul care ”i-a stricat casa” lui Dragnea. Amantul Irinei e însurat cu o femeie superbă

VIDEO | Laurențiu Reghecampf, în lacrimi după ce i-a murit copilul: „Nu e un moment deloc ușor”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies