Ce scrie presa internațională despre ursul Arthur, împușcat de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein

Cazul ursului Arthur, împușcat de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, a ajuns și în presa internașională.

Cazul ursului Arthur, în presa internațională
Ursul Arthur, împușcat de un prinț în România, în atenția presei internaționale[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ioana Stan

In articol:

The Guardian scrie că grupurile ecologiste au acuzat un prinț din familia regală a Liechtensteinului că a împușcat și ucis cel mai mare urs din România, încălcând interdicția vânătorii de trofee a carnivorelor mari.

Ce scrie presa internațională de ursul Arthur, împușcat de prinț în România

ONG-ul român Agent Green și ONG-ul austriac VGT au susținut într-o declarație că ursul, care se numea Arthur, a fost împușcat în martie într-o zonă protejată a Munților Carpați de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, relatează The Guardian.

Potrivit ONG-urilor, prințul, care este rezident în Riegersburg, în Austria, primise o aprobare specială de către ministerul român de mediu pentru a împușca o ursoaică care provocase pagube fermelor din Ojdula.

„În realitate, prințul nu a ucis ursul problemă, ci un bărbat care trăia adânc în pădure și nu se apropiase niciodată de localități”, susțin ONG-urile.

„Ursul numit Arthur a fost observat de mulți ani de către agentul Green Ranger din zonă și era cunoscut ca un exemplar sălbatic care nu era obișnuit cu prezența omului și cu sursele de hrană oferite de el”.

Citeste si: Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, prima reacție după ce l-a ucis pe ursul Arthur: „Nu vreau să...”

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Cât a plătit prințul să vâneze ilegal în România

Associated Press a raportat că a văzut documente oficiale de vânătoare care confirmau că prințului Emanuel i s-a acordat un permis de vânătoare de patru zile în martie în județul Covasna și că la 13 martie a împușcat un urs brun de 17 ani, pentru care ar fi plătit 7.000 EUR.

Gabriel Paun, președintele Agent Green, a spus că Arthur avea 17 ani și era cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare din Uniunea Europeană.

„Mă întreb cum prințul ar putea confunda o ursoaică venind în sat cu cel mai mare mascul care a existat în adâncul pădurii”, a observat Paun, spunând că a spus că este „clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul și să ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l atârna pe perete... au împușcat ursul greșit. ”

Urșii bruni sunt o specie protejată în conformitate cu legile internaționale și române, iar România a interzis vânătoarea de trofee în 2016. Cu toate acestea, guvernele succesive au acordat excepții, emise de ministrul mediului, în cazul urșilor care au cauzat pagube grave sau au amenințat oamenii.

Citeste si: Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un prinț austriac! Revoltă în mediul online: „Au împușcat ursul greșit”

Prințul, contactat de presa internațională

Ann-Kathrin Freude, coordonatorul campaniei VGT, a declarat: „Vânătoarea de trofee trebuie să fie interzisă [fără excepții]. În caz contrar, conflictele se vor intensifica și speciile vor fi puse în pericol, așa cum s-a întâmplat în cea mai mare parte a Europei. Este o rușine pentru Austria că prințul Emanuel a abuzat de o derogare pentru a ucide acest frumos urs. ”

Associated Press a declarat că încercările sale de a contacta prințul nu au avut succes. Ziarul elvețian Blick l-a citat pe prinț spunând că nu va comenta problema.

Freude a spus: „Ursul se confruntă cu multiple amenințări care îi pun în pericol supraviețuirea: degradarea habitatului, schimbările climatice și persecuția umană. Ministerul mediului trebuie să abordeze cauzele care au condus la conflictul urs-om și nu efectele. ”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, prima reacție după ce l-a ucis pe ursul Arthur: „Nu vreau să...”

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un prinț austriac! Revoltă în mediul online: „Au împușcat ursul greșit”

Imagini de senzație! Un pui de urs a fost salvat de membrii unui ONG, în timpul unor exploatări forestiere în județul Argeș

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Poți rămâne FĂRĂ BANII DE PE CARD! Băncile au anunțat ce este total obligatoriu să facem

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

S-au aflat toate efectele Pfizer. Un expert rupe tăcerea. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies