Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu doze AstraZeneca din lotul ABV2856?! Valeriu Gheorghiță face anunțul momentului: "Să nu intrăm în panică"

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre dozele de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856.

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu doze AstraZeneca din lotul ABV2856?! Valeriu Gheorghiță face anunțul momentului:
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a ținut să le transmită un mesaj românilor, după ce 77.000 de persoane care s-au vaccinat cu doze AstraZeneca din lotul carantinat în Italia. 

Ce se întâmplă cu românii vacinați cu AstraZeneca din lotul ABV2856?

Medicul susține că nu trebuie să intrăm în panică, iar în momentul în care apar modificări în starea de sănătate, se va luat legătura cu medicul de familie sau cu serviciul de urgență.

"Deci nu este nevoie la acest moment de o conduită particulară pentru aceste persoane deja vaccinate. Trebuie să nu intrăm în panică. Atunci când apar modificări în starea de sănătate, evident că luăm legătura cu medicul de familie sau cu serviciul de urgenţă, însă nu trebuie să intrăm în panică la acest moment pentru că nu este cazul", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citeste si: Valul 3 de pandemie s-a instalat, e oficial! Ce trebuie să știm în caz că ne îmbolnăvim de coronavirus! Sfaturile medicului Virgil Musta

Citeste si: Exclusivitate națională! Înregistrare telefonică incendiară cu Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, după mega-scandalul iscat de vânzarea casei cumpărate din donații. Ce zice despre Cătălin Moroșanu, vedeta care i-a fost alături – FOTO-VIDEO- bzi.ro

În continuare, Valeriu Gheorghiță mai adăugă faptul că:  "nu există în momentul de faţă un semn care să indice o legătură de cauzalitate între vaccinarea cu vaccinurile de la AstraZeneca şi aceste evenimente raportate la nivel european, acele 30 de cazuri de evenimente trombo-embolice, adică de apariţie de cheaguri de sânge. Sunt circa 30 de cazuri din aproximativ 5 milioane de persoane vaccinate la nivel european cu vaccinul de la AstraZeneca".

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu doze AstraZeneca din lotul ABV2856?! Valeriu Gheorghiță face anunțul momentului: "Să nu intrăm în panică"

De asemenea, cadrul medical mai adăugă faptul că evenimentele tromobotice presupun apariția chiagurilor de sânge în vasele de sânge și pot cauza diverse consecințe medicale.

Citeste si: Raed Arafat, amenințat cu moartea de un fan al Dianei Șoșoacă! Poliția este pe urmele bărbatului: „Am, frate, aici un topor”

"Evenimentele trombotice presupun apariţia cheagurilor de sânge în vasele de sânge şi evident pot cauza diverse consecinţe medicale în funcţie de localizarea acelui cheag.

Din acest punct de vedere, nu avem o atitudine particulară pentru persoanele vaccinate atât cu dozele din lotul 2856, cât şi cu cel din celelalte tipuri de vaccinuri", a subliniat el.

Amintim faptul că peste 77 de mii persoane au primit prima doză de vaccin din lotul AstraZeneca ABV 2856. Acest lot este carantinat, de joi, și în România iar în procesul de vaccinare vor fi folosite în continuare doze AstraZeneca, dar din alte loturi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț negru în România! Peste 5.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

A fost sedat zile întregi, iar când s-a trezit a avut un șoc! Era legat de pat. Ce s-a întamplat înainte, înfiorător: „Mi-a murit în brațe...”

Pașaportul COVID-19, introdus din luna iulie în toată Europa?! Anunț de de ultima oră

Iată care este moștenirea pe care Prințul Philip a lăsat-o!

Pericol nuclear aproape de graniţele României?! Rusia ar putea lua o decizie teribilă în Crimeea

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Descoperire uriașă făcută de cercetătorii români. Istoria va fi rescrisă după acest anunț

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies