Ce se întâmplă dacă apeși de două ori „cancel” la bancomat

Pe internet circulă un zvon conform căruia poți evita clonarea cardului tău apăsând „cancel” de două ori.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Tehnologia a evoluat mult în ultimii ani și, în același timp, hoții au descoperit noi metode de a se îmbogăți peste noapte. Una dintre ele este clonearea cardurilor de credit cu ajutorul unor dispozitive de tip skimmer. Odată fixate pe ATM acestea copiază datele cardurilor și interceptează codul PIN tastat de posesori.

Apariția acestor noi metode de a fura bani din conturile oamenilor i-a făcut pe aceștia să devină mai suspicioși, dar și să scornească tot felul de căi prin care ar putea păcăli skimmerele. În ultimele săptămâni, pe Twitter și pe Facebook, au fost redistribuuite de către utilizatori o serie de mesaje în care scria că dacă apeși tasta „cancel” de două ori la bancomat, înainte de a introduce cardul, vei împiedica furtul codului PIN. Conform acestei informații, așa se blochează skimmerul.

Teoria aceasta nu a fost dovedită și este greu de crezut că dispozitivele performante folosite de către hoți pot fi păcălite doar prin apăsarea butonului „cancel”, relatează playtech.ro.

Citeste si: Imagini în exclusivitate de la nunta cântăreței de muzică populară Marcela Fota! S-a căsătorit după 13 ani de relație

Citeste si: Giannis Ploutarchos ajunge mâine la București! Cel mai iubit artist din Grecia va sus'ine un concert la Sala Palatului pe 14 februarie

Citeste si: Dramă pentru Andreea Perminov, pentru cea mai frumoasă prezentatoare de la Antena 3: ”Odihnește-te în pace, frate drag!”

Cum te ferești de clonarea cardurilor

Pentru a fi sigur că ATM-ul pe care îl folosești nu are un skimmer, cel ami bine este să mergi la unul care se află în incinta unei bănci. Acolo este aproape imposibil ca infractorii să acționeze fără a fi văzuți. Dacă mergi, totuți, la un ATM de pe stradă, trage de slotul în care urmează să introduci cardul. Dacă ceva se desprinde, este mai bine să cauți un alt ATM de unde să retragi bani.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate