Ce se întâmplă în Univers? Semnal straniu primit de oamenii de știință

Una dintre cele mai mari dileme ale omenirii ține și o să țină de Univers. Iar faptul că s-a primit un semnal dintr-o zonă neașteptată confirmă nebuloasa.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Ce se întâmplă în Univers? Semnal straniu primit de oamenii de știință


In articol:

Ce se întâmplă în jurul planetei noastre, în Univers, rămâne o întrebare fără răspuns inclusiv pentru Google. Ultima descoperire a stârnit interesul celor mai ascuțite minți din domeniul științei.

Oamenii de știință au descoperit ceva special care vine din centrul galaxiei Calea Lactee. Experţii cred că semnalul este transmis din super-gaura neagră aflată din inima galaxiei noastre. Echipa de cercetare a Universității Keio consideră că semnalul este cauzat de erupția din jurul găurii negre care emite semnale radio extrem de rapide. Iar descoperirea este fără precedent.

Semnale în șir din Univers. Calea Lactee, epicentrul lor

Semnalele nu sunt o noutate – oamenii de știință au descoperit şi altele mai puternice dar mult mai lente faţă de acestea care vin din inima Căii Lactee.

Datorită Atacama Large Millimeter/submillimeter Array – un radiotelescop interferometric situat la altitudinea de 5100 m, în deșertul Atacama din Chile, care constă dintr-o rețea de 66 de antene, oamenii de știință au putut detecta mai multe semnale cosmice cum nu s-a mai întâmplat până acum.

„Aceste semnale radio ar putea fi legate de anumite fenomene ciudate care au loc în apropierea găurii negre supermasive”, a declarat Tomoharu Oka, profesor la Universitatea Keio, într-un comunicat de presă.

Semnalele provin, probabil, datorită rotației vertiginoase a gazului în jurul găurii negre – ceea ce ar putea explica de ce este atât de dificil să se poată observa în direct.

„În general, cu cât mișcarea este mai rapidă, cu atât este mai dificil să faci o poză cu obiectul chiar dacă este extrem de performant”, a spus Oka, citat de futurism.com.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate