
In articol:
- Ce reprezintă, de fapt, toamna astronomică
- Când are loc echinocțiul de toamnă în următorii ani
- Toamna astronomică 2022. Tradiții
Ce reprezintă, de fapt, toamna astronomică. Vezi pe ce dată are loc echinocțiul de toamnă, anul acesta, dar și în următorii zece ani.
Ce reprezintă, de fapt, toamna astronomică
Toamna astronomică reprezintă momentul în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe Pământ. Acest fenomen astronomic poartă numele de echinocțiu de toamnă.
Din ziua în care are loc echinocțiul de toamnă, începe toamna astronomică în emisfera nordică, în timp ce în emisfera sudică a Pământului, începe primăvara astronomică.
Echinocțiul de toamnă 2022 va avea loc pe 23 septembrie la ora 09:50, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".
Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Maramureș, autenticitate și frumusețe- kanald.ro
După echinocțiul de toamnă, ziua devine tot mai scurtă iar noaptea tot mai lungă, până la solstițiul de iarnă, care va avea loc miercuri, 21 decembrie 2022.
Citeste si: Echinocțiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri la români
Ce reprezintă, de fapt, toamna astronomică
Când are loc echinocțiul de toamnă în următorii ani
- 2022- 23 septembrie, ora 04:04
- 2023- 23 septembrie, ora 09:50
- 2024- 22 septembrie, ora 15:44
- 2025- 22 septembrie, ora 21:19
- 2026- 23 septembrie, ora 03:05
- 2027- 23 septembrie, ora 09:02
- 2028- 22 septembrie, ora 14:45
Ce reprezintă, de fapt, toamna astronomică
Toamna astronomică 2022. Tradiții
- Echinocțiul de toamnă este un eveniment care marchează echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre masculin și feminin, dintre viață și moarte, relatează folclor-romanesc.ro.
- Echinocțiul de toamnă marchează și sfârșitul muncii agricole, iar sătenii duc roadele pământului la biserică, ca să fie sfințite de preot. Potrivit tradiției populare, legumele și fructele sfințite pot vindeca orice rană fizică și orice durere sufletească.
- Se crede că în ziua echinocțiului de toamnă, florile plâng și vorbesc între ele despre venirea crudă a iernii. Se mai spune că dacă vrei să salvezi o floare care plânge trebuie să o ungi cu mir sfințit la o mănăstire.
- Gospodarii care respectă tradiția, prepară în această zi un must din struguri proaspăt culeși. În ziua echinocțiului de toamnă se bat nucii și se scutură merele și gutuile.
- În mitologia păgână, echinocțiul de toamnă poartă numele de „Mabon” sau ”A doua recoltă”.
- Un alt ritual păgân este cel în care i se aduc mulțumiri verii, pentru soarele și căldura oferită.
- În ziua echinocțiului de toamnă, păgânii construiau un altar de fructe și legume, meditau în grup și preamăreau natura. La astfel de adunări se cântă, se dansează și se consumă legume și fructe.
- Indiferent de cultură, oamenii celebrează frumusețea naturii și trecerea timpului. Succesiunea anotimpurilor a fost mereu motiv de bucurie, pentru că fiecare aduce cu sine frumusețe și diversitate. Aceste serbări sunt de fapt, celebrări ale vieții și ale armoniei dintre Om și Natură, mai scrie sursa citată.