Stiri

Ce spun psihologii despre crima cumplita care s-a produs langa cimitirul din Botosani: "Ori accepti sa fii iubita mea, ori te ucid"

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Ce spun psihologii despre crima cumplita care s-a produs langa cimitirul din Botosani: "Ori accepti sa fii iubita mea, ori te ucid"
icon photo

Momente tragice la Botosani, dupa ce Petronela Mihalachi, o tanara de 18 ani, a fost ucisa de prietenul ei, dar si admiratorul ei secret. Tanara si baiatul in varsta de 16 ani, pasionat de fotografie, urmau sa faca o sedinta foto in apropierea cimitirului Pacea din Botosani.

Potrivit ultimelor informatii, Petronela ar fi facut un comentariu despre iubita baiatului, despre care ar fi spus ca este grasa. Atunci a fost momentul cand intre cei doi a izbucnit o cearta, iar baiatul a scos un cutit si a injunghiat-o de 30 de ori pe  cea pe care o iubea in secret.

Ce spun psihologii despre acest gest?

"In Romania, crimele intre adolescenti sunt mult sub media europeana, sunt chiar sub media din Statele Unite, unde adolescentii au acces foarte uşor la arma şi comit astfel de crime. De obicei, baietii sunt cei care ucid folosind o arma. in cazul acesta este vorba despre un cutit, deci clar un caz de violenta.

Pana in 28 de ani, tinerii nu sunt dezvoltati neuro-cognitiv aşa ca orice insemana pentru ei o emotie puternica, fie ca este vorba despre furie, angoasa poate fi greşit gestionata. Este uimitor faptul ca un astfel de personaj are la el un cutit, in sensul ca avea nişte trasaturi impulsive, nu-şi putea stapani furia şi cumva s-a gandit la un astfel de act.", spune psihologul."Este foarte greu sa intri in mintea unei persoane care a ucis, in mintea unui criminal. inca nu avem o expertiza psihiatrica, nu ne putem pronunta, insa sunt persoane care regreta crima, care spun ca nu işi mai amintesc... işi pierd uzul ratiunii. Este un gest de furie fata de o persoana care i-a refuzat sentimentele amoroase.

Avem situatii in care, pe fondul depresiv, au loc astfel de fapte criminale. Ori accepti sa fii iubita mea, ori te ucid. Dar nu a fost nimeni prezent acolo, nu ştim ce s-a intamplat şi nu ne putem pronunta. Pentru adolescenti este greu de gesionat astfel de impulsuri şi uneori un refuz poate fi catastrofal. Sunt situatii cand nota 4 la Chimie poate sa fie la fel de dramatic. Sunt adolescenti care s-au sinucis pentru ca nu au putut accepta o diminuare a propriei lor imagini.", a spus psihologul Mihai Copaceanu.

 
Adevărul despre operaţiile estetice ale Danielei Crudu! Câte implanturi are vedeta şi cum a devenit dependentă de eleicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

În această seară, de la ora 20:00, Kanal D difuzează ultimul episod al serialului ”Mireasă din Istanbul”.

Titlu secțiune