Ce subiecte au picat la Română la Evaluarea Națională 2021. Când se afișează notele și cum se depun contestațiile

Care sunt subiectele de la Limba și Literatura Română din cadrul examenului pentru Evaluarea Națională 2021?

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii claselor a VIII-a au susținut marți, 22 iunie, prima probă scrisă la română pentru Evaluarea Națională 2021.

Candidații vor da joi, 24 iunie, proba la matematică, urmând ca vineri, 25 iunie, să aibă loc proba la limba maternă.  

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educației va publica subiectele și baremele de corectare pentru examenul la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2021.  

Citeste si: Evaluarea Națională 2021. Proba la Limba și literatura română, susținută azi, 22 iunie. Ce subiecte îi așteaptă pe elevi și cum se desfășoară examenul

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională 2021

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Barem Română Evaluare Națională 2021

Barem Română Evaluare Națională 2021

Barem Română Evaluare Națională 2021

Cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2021

Lucrările de la examenul pentru Evaluarea Națională vor fi corectate în judeţe din toată țara, în 92 de centre de corectare, iar primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00. În ce privește contestațiile, elevii le vor putea depune în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16:00- 19:00, şi 30 iunie, în intervalul orar 8:00- 12:00. 

Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Potrivit site-ului official al Ministerului Educației, candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Citeste si: Subiecte Evaluare Națională 2021. Ministerul Educației a publicat ghidul cu reguli și condiții pentru examenul dedicat elevilor de clasa a opta

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2021 vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.  

Cum se corectează lucrările de la Evaluarea Națională 2021

  • În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obţinute se trec pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, şi semnează, nota fiind înregistrată în catalogul evaluării naţionale.
  • În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare şi este înregistrată în catalogul evaluării naţionale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită o nouă evaluare sunt consemnate într-un proces – verbal, semnat de cei amintiţi anterior.
  • În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare iniţială. În situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o nouă comisie de contestaţii formată din doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de a doua comisie de contestaţii este nota finală obţinută de candidat.

Calendar Evaluare Națională 2021 – sesiunea iunie- iulie

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale în anul școlar 2020- 2021.

Citeste si: A început examenul pentru Evaluarea Națională 2021. Prima probă scrisă are loc marți, 22 iunie. Ce trebuie să știe elevii claselor a VIII-a

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională

22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă

24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă

25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă

29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

SURSE: observatorulph.ro,    edu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Spania, noi condiții de călătorie. România nu mai este considerată o țară cu risc epidemiologic

Calendar ortodox, miercuri, 23 iunie 2021. Doi sfinți importanți sunt prăznuiți în această zi

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să știe asta! Noi reguli pentru nerezidenți. Anunțul făcut de MAE

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies