Ce suplimente iei în funcție de anotimp?

Nu reușim întotdeauna să avem o alimentație completă, care să ne asigure toți nutrienții necesari organismului.


In articol:

Totuși, acesta are neapărată nevoie de substanțe nutritive în cantități optime, pentru a funcționa corect și pentru a fi protejat de diferite afectiuni. Ce facem în acest caz? Suplimentele sunt o metodă eficientă de a completa necesarul nutrițional. De asemenea, unele suplimente alimentare aduc beneficii în plus, față de necesitățile generale ale organismului.

Anotimpurile ne influențează stilul de viață, alimentația, starea de spirit și, uneori, sănătatea. De aceea, necesitățile organismului sunt diferite în funcție de anotimp. Iată ce suplimente alimentare ar trebui să iei, în funcție de fiecare sezon.

Toamna 

Pe perioada toamnei, mai ales, din a doua jumătate, când vremea se răcește mai tare, este recomandat să luăm următoarele suplimente:

Vitamina D: Sursa principala de vitamina D este soarele. Sub acțiunea razelor ultraviolete, corpul sintetizează vitamina D în mod natural, folosindu-se de piele. Toamna, nu ne mai expunem la soare, așa cum am făcut-o pe timpul verii. Prin urmare, este nevoie de suplimentarea acestei vitamine timp de 10 zile pe lună sau zilnic. Vitamina D joacă un rol important în buna funcționare a sistemului imun, iar, odată ce ne apropiem de anotimpul de iarna, crește riscul de infecții respiratorii. 

5-HTP: Trecerea de la anotimpul cald la cel rece poate induce stări depresive, anxioase sau tulburări de comportament. Tulburarile afective sezoniere pot apărea fie din cauza scăderii aportului de vitamina D, fie din cauza nivelului mic de serotonina, așa-zisul hormon al fericirii. 5-HTP este precursorul serotoninei.

Reishi: Reishi este o ciupercă de origine japoneză care se găsește sub formă de suplimente. Aceasta ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii în sezonul rece, prin efectele sale imunomodulatoare. 

Soc negru: Socul negru este o planta care are, de asemenea, efecte de stimulare a sistemului imunitar și de prevenire a infecțiilor virale. 

Rhodiola rosea: Suplimentele care conțin această plantă te ajută să te adaptezi mai ușor schimbării climatice și modificării stilului de viață (întoarcerea la muncă sau la activitatea de studiu). Acestea te ajută să faci față stresului, să fii mai energic și mai motivat.

Iarna

Pe timpul iernii, cu siguranța, expunerea la soare lipsește. Prin urmare, trebuie să continui să iei vitamina D în acest anotimp, pentru prevenirea infecțiilor respiratorii și afecțiunilor osoase. De asemenea, este indicat un aport suplimentare de:

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Vitamina C: Printre beneficiile vitaminei C se număra și prevenirea infecțiilor respiratorii, prin stimularea activității imune. Pe timpul iernii, este posibil ca alimentația să fie mai săracă în vitamina C, deoarece nu mai consumăm atât de multe fructe și legume proaspete. 

Zinc: Este important să suplimentăm acest mineral, deoarece acesta are o importanță deosebită în susținerea sistemului imun.

Probiotice: Probioticele sunt bacterii bune, prezente, în mod normal, în intestin, care au rol în imunitate și în digestie. Pe timpul iernii, este important să luăm suplimente cu probiotice, deoarece alimentația specifică Sărbătorilor de iarnă poate crea tulburări de tranzit intestinal. De asemenea, probioticele ne ajuta să prevenim infecțiile respiratorii.

Primăvara 

În prima jumătate a primăverii, poți continua să iei vitamina D. În general, în acest anotimp, suplimentele alimentare vizează ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere. Iată care sunt suplimentele alimentare care susțin funcția respiratorie, în condiții de alergie:

Turmeric (curcuma)–plantă utilizată des în bucătărie, sub formă de condiment. 

Vitamina C

Pycnogenol – extract din scoarța de pin maritim francez.

Vara 

Vara, trebuie să continui să iei vitamina D doar dacă utilizezi protecție solară. Protecția UV scade producția naturala de vitamina D în corp. În rest, utilizarea suplimentelor alimentare pe timpul verii trebuie să aibă ca scop protecția organismului de radicalii liberi. Atunci când ne expunem la soare, fără protecție solară, razele UV stimulează producția de radicali liberi în corp, molecule instabile care promovează apariția bolilor și îmbătrânirea. Așadar, trebuie să iei suplimente ce conțin nutrienți cu proprietăți antioxidante:

Beta-caroten

Vitamina C

Vitamina E

Astaxantina

Nu este nevoie să iei vitamina C și beta-caroten, dacă mănânci zilnic fructe și legume proaspete, intens colorate.  

În concluzie, în funcție de anotimp, avem nevoie de suplimente alimentare diferite( vitamine, minerale și multivitamine). Cu toate acestea, nu considera suplimentele alimentare o alternativă la dieta sănătoasă. Chiar dacă iei suplimente, trebuie să mănânci, în continuare, echilibrat și variat.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Calendarul ortodox sâmbătă, 8 mai 2021. Ce sfânt este sărbătorit de creștini

Când pică Paștele în 2022. Cum se calculează data Paștelui

Izvorul Tămăduirii 2021. Ce se face cu Aghiasma Mică care se sfinţeşte în Vinerea Luminată

Horoscop Zilnic Duminică 9 Mai 2021: Pentru Gemeni este o zi foarte bună, si o zi productivă pentru nativii Capricorn

Șoc la Pro Tv! Un cunoscut prezentator și-a bătut soția: Mi-a dat un pumn în cap

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

Motivul ciudat pentru care a fost arestat Bill Gates. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies