WowNews logo WOWnews
Stories
Murături tari
Murături tari

Diverse

Ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie murăturile pentru iarnă

O problemă majoră cu care se confruntă gospodinele la începutul toamnei este legată de faptul că murăturile puse la borcan se înmoaie. Trebuie să respecți acești pași pentru a obține legume crocante!

La sfârșitul verii, toate gospodinele sunt interesate și caută tot felul de rețete despre murături. Aceste delicatese pentru iarnă sunt foarte apreciate la noi în țară, iar de cele mai multe ori femeile reușesc să creeze cele mai delicioase și apetisante murături pentru iarna care urmează să vină.

Ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie murăturile pentru iarnă?

Încă de la sfârșitul verii, tot mai multe gospodine se apucă de făcut zacuscă, murături țărănești, gogonari la borcan și castraveți în oțet.

Muraturile au în compozitia lor bacterii formate în timpul fermentarii, care lupta împotriva tuturor afecțiunilor cauzate de microbii care se află în intestine. Practic, consumul de legume la borcan duc la combaterea astmului, a dermatitelor si scade riscul apariției cancerului de colon. Însă, de cele mai multe ori aceste femei se plâng de faptul că legumele băgate la borcan se înmoaie după o anumită perioadă. Pun pariu că nu știai de ce aceste mici trucuri, care îți țin legumele conservate tari! 

Citeste si: BREAKING NEWS! A MURIT preotul Ciprian Necula!- kanald.ro

Murături tari
Murături tari

  1. Sarea este un ingrendint foarte important în preparea muraturilor. Totuși, nu trebuie să foloșești orice gen de sare, nici să nu te gândești să adaugi sare iodată, pentru că acestea se vor strica. Cel mai indicat este să cumperi sare specială pentru legume la borcan.

  2. Mare atenție la borcanul pe care îl alegi! Cel în care vei pune muraturile trebuie să fie neapărat curat și dezinfectat, iar capacul pe care îl folosești trebuie să se poată închidă etanș.

    Dacă nu ești atentă la aceste trucuri, riști ca muraturile tale să iasă moi sau chiar să ți se strice.

  3. Nu uita de condimente! Ele dau savoare murătorilor! Condimentele vor împiedica bacteriile rele să se înmulțească și să strice legumele puse. Pentru a avea parte de niște murături crocante trebuie să adaugi neapărat hrean, usturoi, semințe de mustar și mărar uscat.