Cea de-a opta ediție Romanian Design Week, cel mai mare eveniment care promovează designul, arhitectura și inovația

Cea de-a opta ediție a Romanian Design Week, cel mai mare eveniment din România care promovează designul, arhitectura și inovația, s-a desfășurat în București în perioada 11-20 septembrie.

Distribuie pe:
Cea de-a opta ediție Romanian Design Week
Expozitie Romanian Design Week,

Qreator by IQOS, spațiul din Bulevardul Aviatorilor 8A, a fost unul dintre partenerii festivalului și a găzduit, în premieră, seria de expoziții internaționale Design Flags. La expoziția Romanian Design Week se reflectă viziunea comună de a schimba lumea prin creativitate, inovație și alegeri sustenabile.

În expoziția din acest an, Romanian Design Week și partenerii săi au susținut această expoziție în condiții diferite fața de anii trecuți, cu scopul de a sublinia modul în care creativitatea și comportamentul artistic în general formează baza pentru noi perspective care modelează realitatea în continuă schimbare. Timp de zece zile, reprezentanții industriei creative românești și publicul iubitor de artă din București s-au bucurat de expoziții, instalații interactive și discuții pe diferite teme legate de designul produsului, modă și creativitate. Și cum se reflectă în lucrările din circuitul evenimentelor.

„Parteneriatul cu Romanian Design Week ne-a confirmat faptul că industria creativă ne poate fi un tovarăș de nădejde pe drumul nostru către schimbare. Acum zece ani, Philip Morris International a început un amplu proces de inovație, care a dus la dezvoltarea unui portofoliu de produse fără fum, iar cinci ani mai târziu, CEO-ul nostru și-a asumat public misiunea de a înlocui cât mai repede țigările la nivel global cu alternative mai bune, fundamentate științific. Schimbarea este, așadar, în ADN-ul Philip Morris, iar schimbarea nu poate apărea în absența creativității și a inovației, care au nevoie de susținere din partea întregii societăți. Suntem mândri că am putut fi parteneri cu Romanian Design Week și sperăm că acest parteneriat va fi unul de durată.”, a declarat Dragoș Bucurenci, Director de Comunicare în cadrul Philip Morris România.

Instalația concept IQOS World: O nouă perspectivă, o lucrare cu un puternic efect imersiv și sinestezic, a propus inițierea unui dialog asupra schimbării și necesitatea unei noi perspective asupra realității. Cuvintele cheie scrise pe fâșii de mătase, muzica relaxantă, într-un joc de lumini și sunete care au creat o atmosferă suprarealistă – toate acestea au invitat privitorul să mediteze asupra rolului său într-o lume aflată în schimbare și la alegerile pe care trebuie să le facă pentru un viitor mai bun. În perioada în care a fost expusă, sute de participanți au urcat treptele turcoaz ale instalației. Popularitatea instalației a fost reflectată și de conținutul online creat de vizitatori care a subliniat nevoia publicului de a experimenta astfel de acte artistice.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

 Romanian Design Week
Imagini de la expozitia Romanian Design Week,

În același timp, în centrul capitalei, cele șapte expoziții internaționale din cadrul Design Flags au prezentat evoluția designului din perspective culturale diverse și din țări diferite. Postere stradale din Madrid, care punctează momente importante din istoria orașului, și afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari au colorat pereții spațiului Qreator. Una dintre instalațiile care a captat interesul publicului a fost Future Food Formula, instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, care ne transpune în anul 2030, când avem libertatea de a ne crește propriile legume într-un mod personalizat. Universul expozițional de la Qreator a fost completat de colecțiile finaliștilor concursului organizat de Comitetul Olimpic Maghiar pentru uniformele sportivilor ce urmau să participe la Olimpiada de la Tokyo de anul acesta, expoziția de design de produs Made in CZ / Found in RO, care a inclus obiecte fabricate în Cehoslovacia și importate în România comunistă, și de Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză.

Prin instalațiile și expozițiile la care au participat în timpul Romanian Design Week, ei continuă să depună eforturi pentru a deveni susținătorii puternici ai proiectelor culturale, creativității și industriilor creative și artiștilor români.

Dacă în 2019 spațiul Qreator a găzduit 327 de evenimente și 38.790 de persoane l-au vizitat, 2020 a însemnat regândirea evenimentelor cu publicul, aducerea lor online sau organizarea lor în condiții de protecție adaptate perioadei prin care trecem. 13 evenimente live (concerte, spectacole de teatru, prelegeri) organizate online sub patronajul Qreator - Ediția Home Together au fost urmărite de peste 1.700.000 de persoane, iar comunitățile creative au primit, de asemenea, sprijin prin proiectele „Home to Qreatori” (colaborare cu șapte ilustratori români) și Qollection (colaborare creativă cu designeri în procesul de confirmare care are loc în 2020). IQOS a fost partener al Gopo Gala, TIFF și al unei serii de interviuri organizate de IAA (Agenția Internațională de Publicitate) și s-a alăturat acum proiectului de referință pentru industria creativă Săptămâna Designului Românesc.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Strigătul de disperare al unei femei din Botoșani. Mesajul dureros pe care îl transmite autorităților: „Nimănui nu-i pasă de sănătatea cetățeanului ”

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de miercuri, 24 septembrie - Partea a doua. Nicos o amenință pe Alexandra: „Trimit Protecția Copilului!”

Dieta lui Cristiano Ronaldo. Ce mănâncă fotbalistul în fiecare zi. Alimentul ”magic” din rutina sa

O mamă care livra mâncare, alături de copiii ei mici, a fost fotografiată iar imaginea a ajuns virală pe internet

Un bărbat a plătit cu viața pentru o partidă de amor. A fost ucis și ciopârțit de tânăra cunoscută pe Tinder. „A lovit victima cu o cărămidă, apoi…”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies