Cea mai bună oferta lenjerii de pat pentru copii - cum să alegi ?

Autor: Clara Ionescu

 

Lenjeria de pat- este un element esențial pentru un somn liniștit. Atâta pentru noi, cât și pentru copii, lenjeria de pat trebuie aleasă cu cea mai mare grijă. Însă, credem că trebuie să acordăm o atenție și mai mare când vine vorba de lenjeriile în care vor dormi copiii noștri. De fapt, considerăm că ar trebui să ne preocupăm de întreagă camera a micuțului. Această înseamnă alegerea culorii potrivite pentru pereții dormitorului, parfumarea camerei cu esențe delicate și neinvazive, selectarea camerei din casă cu cea mai bună expunere la lumină, precum și o anumită liniște care să nu îi perturbe somnul sau

alte activități. La asta se adaugă și combaterea umidității și alegerea mobilierului funcțional pentru necesitățile copilului. Iar când vorbim despre necesități, lenjeria este una dintre ele.

Pentru mulți părinți, alegerea lenjeriei de pat poate părea un detaliu lipsit de importantă, dar, în realitate, ajută la crearea unui aspect plăcut din punct de vedere estetic și emoțional pentru a ajuta că micuții să aibă un somn liniștit. Trebuie să te interesezi, că părinte, asupra modului în care un set bun de lenjerie de pat face odihna mai mult sau mai puțin plăcută și încearcă să alegi în conformitate cu sfaturile experților. Faptul că micuții tăi nu pot să își dea cu părerea, nu înseamnă că nu sunt capabili să experimenteze aceeași stare de plăcere sau neplăcere în contact cu o țesătură specifică. Într-adevăr, dacă dorim să fim mai siguri, ar trebui să acordăm mai multă atenție alegerii lenjeriei potrivite pentru aceștia, deoarece au o piele mai delicată și sunt ușor supuși alergiilor și iritațiilor.

Prin urmare, asta ne îndreaptă atenția asupra primului element fundamental pentru o achiziție conștientă.

Vorbim despre materialul folosit pentru lenjeria de pat. În cazul acesta, există o singură opțiune validă atunci când căutăm cea mai bună oferta lenjerii de pat pentru copii. Acesta este bumbacul care, pe lângă faptul că oferă întotdeauna o senzație plăcută de prospețime la atingere, are proprietăți respirabile excelente, permițând astfel izolația termică potrivită în funcție de anotimp. Evident, și în acest caz există bumbac de diferite calități.
Este de la sine înțeles că trebuie să alegi cea mai bună formulă pentru copiii tăi. Pentru a-ți face o idee mai clară și pentru a identifica produsul de cea mai înaltă calitate, trebuie doar să consulți eticheta produsului și să te asiguri că țesătura este fabricată din bumbac pur sau bumbac finet. Bumbacul finet, de exemplu, este recomandat în special în lunile de vară, deoarece oferă prospețime imediată la contactul cu pielea, menținând senzația mult timp, chiar și în nopțile toride.
Este de la sine înțeles că alte materiale precum bumbacul satinat sunt mai potrivite pentru adulți.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

După cum am menționat la începutul articolului, culoarea cu care decorăm camera trebuie, de asemenea, să fie aleasă foarte atent. De fapt, experții și-au dat seama  că culorile sunt capabile să afecteze în mod eficient starea de spirit și, în funcție de nuanța utilizată, pot aduce liniște, bunăstare sau, din contra, agitație și anxietate. Ceea ce se aplică pereților dormitorului, de fapt, poate fi și mai eficient în cazul patului. Ia în considerare, de fapt, că, în timpul somnului, acest spațiu se transformă într-un loc care îi oferă micuțului securitate, căldură și liniște. Astfel, culoarea devine importantă. Nu trebuie decât să consulți articole despre semnificația culorilor, pentru a știi care sunt benefice.

Între timp, doar pentru a simplifică munca, putem spune că, dacă dorești să insufli un sentiment de liniște copiilor și somnului lor, albul și culorile pastelate sunt o soluție sigură.  Aceste culori, de fapt, sunt un simbol al purități și încrederii. De exemplu, movul promovează și somnul, și odihnă, mai ales în nuanțe de liliac și lavandă. Acestea sunt culori care se adaptează perfect dormitoarelor fetelor, gata să viseze la povești cu zâne. Albastrul, în toate nuanțele sale, este, alături de alb, o culoare relaxantă prin excelență. În ambele cazuri le vei oferi copiilor tăi o senzație de prospețime, precum și o sentiment similar cu cel al unei îmbrățișări liniștitoare. La fel de relaxant este și verdele, deși este de preferat să eviți nuanțele mai strălucitoare pentru a alege nuanțe ce amintesc de prospețimea și umbra unei păduri. Dacă la aceste culori se adaugă niște desene amuzante sau cele mai iubite personaje de desene animate, atunci timpul pentru a merge la culcare se poate transformă într-un joc plăcut.

Ultimul element de luat în considerare pentru lenjeria de pat a copiilor tăi îl reprezintă alergiile, sau mai bine zis, nevoia de a le evita. Așa cum am menționat mai devreme, de fapt, nu este neobișnuit că cei mici să fie expuși la reacții alergice la nivelul pielii și nu numai. Pentru a evita, cel mai important lucru este să alegi numai materiale naturale și să le speli constant și frecvent cu produse minim invazive și igienizante. Pur și simplu, înseamnă să speli cearșafurile micuțului tău cu detergenți naturali, pentru a îndepărta praful și murdăria. Dacă știi că micuțul tău are alergii evită, de asemenea, balsamurile prea puternice. Chiar și acestea pot provoca reacții alergice.

În concluzie, modul în care alegi lenjeria de pat a copilului, dar și felul în care o vei întreține ulterior, sunt extrem de importante pentru liniștea celui mic. Inspiră-te din acest articol și caută numai magazine specializate în comercializarea unor asemenea produse. Îți putem recomandă, de exemplu, magazinul zenartdeco.ro, de unde poți achiziționa, la oferta, lenjerii pentru copilul tău, dar și pentru tine. Intră acum pe site pentru a face prima comandă!

 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Războinicii câștigă jocul de recompensă, după ce ajung la ștafetă. Andrei: "Am mâncat din Faimoși"

Apropieri ciudate între doi Faimoși, pe plajă, la Survivor. S-a aplecat pe el și camerele au surprins tot

Sorin explică de ce a dat un pas înapoi în "războiul" cu Albert: "Nici măcar nu am spus numele lui". Ce strategie are războinicul

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Anunț uriaș pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer! E oficial. Ce efecte are asupra organismului

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mărturii despre viaţa de apoi. O femeie susține că timpul se oprește pe acel tărâm. Ce spun specialiștii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies