
kanald.ro
Stiri
Alex Cirtu te invata sa pregatesti o reteta delicioasa, tocmai buna pentru aceasta perioada: coaste de porc fierte in bere cu garnitura de cartofi
"Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor. Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente", a spus Alex Cirtu pe bucataras.ro.
INGREDIENTE
Coaste de porc – 4 buc
Bere – 3,5 litri (cat sa acopere)
Foi de dafin Kamis – 4-5 buc
Morcovi – 3 buc
Pastarnac – 1 buc
Telina – ½ buc
Ceapă – 1 buc
Piper boabe – 1 lingura
Sare Kamis – dupa gust
Pentru glazura:
Sos de soia – 6 linguri
Miere – 3 linguri
Boia dulce Kamis – 1 lingurita
Crema de otet balsamic – 3 linguri
Condimente pentru coaste Kamis – 1 lingurita
Piper mozaic Kamis – după gust
Pentru cartofi:
Cartofi – 1,5 kg
Ulei de măsline – 40 ml
Rozmarin – 1 linguriţă
Usturoi granulat – 1 linguriţă
Sare şi piper – după gust