kanald.ro
Stiri
Cea mai gustoasa reteta pe care o poti pregati de 1 Decembrie! Cum gatesti o fasole cu ciolan dementiala
Ziua de 1 Decembrie este sarbatorita cu fast in toate colturile tarii, dar nu numai, asa ca daca iti doresti sa petreci in stil mare si sa-ti rasfeti papilele cu o reteta delicioasa, incearca cu incredere o fasole cu ciolan, pe care o poti pregati dupa recomandarile Jamilei.
doua cepe tocate marunt
500 de grame de fasole
o bucata de telina
un pastarnac
un morcov intreg
un morcov ras
300 de grame de bulion
un ardei tocat marunt
4-5 linguri de ulei
o legatura de patrunjel tocat
2 ciolane de curcan
2 foi de dafin
o crenguta de cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Pentru a pregati aceasta reteta delicioasa trebuie sa fierbeti separat ciolanul de curcan cel putin o jumatare de ora sau chiar o ora, pentru
Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, pentru a fierbe mai usor. Se opareste de trei ori. Cand au fiert fasolea si ciolantul puteti face sosul.
Intr-o tigaie se pune ulei, ceapa, morcovul ras, ardeiul gras. Se amesteca, iar mai apoi se adauga sare si se calesc legumele timp de 10 minute.
Intre timp, ciolanul va fi dezosat si taiat cubulete. Se adauga peste fasolea fiarta si strecurata, se adauga sosul si putina zeama si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba alte cateva minute, se adauga putin patrunjel si se serveste cu ciolan fierbinte, paine proaspata si muraturi.