WowNews logo WOWnews
Stories
novalue

Stiri

Cea mai gustoasa reteta: prajitura Padurea Neagra! Vezi aici cum se face!

Daca ti-e pofta de ceva bun, incearca aceasta reteta delicioasa de prajitura.

Ingrediente:
Pentru sirop:
150 ml apa
4 linguri de zahar;
esenta de rom
Pentru blat:
7 linguri faina
5 oua
jumatate de plic cu praf de copt
1 lingura apa rece
5 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura ulei
Pentru umplutura:
300 gr frisca
300 gr fructe de padure (in functie de preferinta)
Pentru decor:
100 gr fructe de padure
300 gr frisca
bucatele de ciocolata
Mod de preparare:
Apa, zaharul si esenta de rom pentru sirop se fierb doua minute, apoi se lasa la racit. O sa fie folosit pentru insiroparea blatului. Albusurile se bat spuma cu zaharul si lingura de apa rece. Separat, se bat si galbenusurile, se pune un praf de sare, uleiul si zaharul. Peste galbenusuri se toarna albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao.Totul se amesteca foarte bine, cu ajutorul unei spatule, pana devine omogen.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor timp de 15 minute, la 180 de grade. Cand este gata, blatul se taie in 3 parti egale. Se insiropeaza prima “foaie”, se pune frisca si apoi fructele de padure. Se repeta procedeul si pentru al doilea strat. La final, se decoreaza tortul cu frisca, bucati de ciocolata si cateva fructe de padure sau visine.
Sursa

novalue
Ingrediente:

Pentru sirop:

Citeste si: Mesajul de susținere venit din partea Adrianei Ochișanu, pentru fiul său, Cristian Botgros! Cum îl apără artista, în fața acuzațiilor venite din partea familiei Cuciuc? "Sunt alături de tine cu toată

150 ml apa
4 linguri de zahar;
esenta de rom

Pentru blat:

7 linguri faina
5 oua
jumatate de plic cu praf de copt
1 lingura apa rece
5 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura ulei 

Pentru umplutura:

300 gr frisca
300 gr fructe de padure (in functie de preferinta) 

Pentru decor:

100 gr fructe de padure
300 gr frisca
bucatele de ciocolata

Mod de preparare:

Apa, zaharul si esenta de rom pentru sirop se fierb doua minute, apoi se lasa la racit. O sa fie folosit pentru insiroparea blatului. Albusurile se bat spuma cu zaharul si lingura de apa rece. Separat, se bat si galbenusurile, se pune un praf de sare, uleiul si zaharul. Peste galbenusuri se toarna albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao.Totul se amesteca foarte bine, cu ajutorul unei spatule, pana devine omogen.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor timp de 15 minute, la 180 de grade. Cand este gata, blatul se taie in 3 parti egale. Se insiropeaza prima “foaie”, se pune frisca si apoi fructele de padure. Se repeta procedeul si pentru al doilea strat. La final, se decoreaza tortul cu frisca, bucati de ciocolata si cateva fructe de padure sau visine.

Sursa