Cea mai mare gafă a profesorilor! Cât a primit un elev notat cu 3,65 la BAC, după contestație

Un elev, care inițial a fost notat cu 3,65, a avut parte de o surpriză când și-a văzut nota după contestație.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Deși zeci de mii de note au fost mărite după contestațiile de la Bacalaureat, aproape un sfert dintre absolvenții de liceu nu au reușit să obțină medii de trecere la ”Examenul Maturității”.

Cu toate acestea, au existat și câteva erori din partea profesorilor corectori, iar una dintre cele mai grave a fost în cazul unui licean, care inițial a fost notat cu 3,65. După contestație, adolescentul a avut parte de o surpriză de proporții atunci când și-a văzut nota.

Nota elevului a crescut semnificativ, după contestație

Câteva exemple dintre erorile profesorilor corectori ar fi că de la nota 5,40, un elev a obținut 9,90 după contestație sau de la 2,20 la 7,80, însă una dintre cele mai mari gafe făcute de cadrele didactice a fost în cazul unui elev care a avut parte de un șoc atunci când și-a văzut nota la avizier.

Citeste si: Rezultate finale după contestații Bacalaureat 2022. Unde poți vedea notele finale după contestații la BAC 2022

Mai precis, inițial, adolescentul a fost notat cu 3,65, însă conștient de faptul că lucrarea sa nu merita atât, acesta a făcut contestație, ulterior primind nota maximă, 10 curat.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Jumătate din aceste diferenţe mari provin din patru judeţe. Maramureş,

cu 22 de note schimbate, Ialomiţa şi Argeş cu 12 note schimbate, Constanţa 10 note schimbate.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Cele mai multe dintre erori ar fi din cauza transcrierii în borderou, însă cele mai multe dintre acestea sunt inexplicabile. De precizat este că, după contestații, rata de promovabilitate la BAC a crescut cu 75,2%, anul acesta fiind cei mai puțini absolvenți înscriși la ”Examenul Maturității”.

De asemenea, la fel au stat lucrurile și în cazul contestațiilor de la Evaluarea Națională, acolo unde 9 din 10 contestații au dus la modificarea notei. Concret, cele mai multe note modificate, după contestațiile depuse la examenul de anul acesta, au fost mărite, reprezentând 70% din total, scrie Edupedu.ro.

Niciun elev promovat în 42 de licee din țară

42 de licee din țară nu au niciun elev promovat, iar pe baza acestui subiect, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut o serie de declarații.

Citeste si: Județul cu cele mai multe note de 10 la Evaluarea Națională 2022 în urma contestațiilor

„Calitatea procesului de predare - învăţare. Neimplicarea suficientă a cadrelor didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Cea mai mare gafă a profesorilor! Cât a primit un elev notat cu 3,65 la BAC, după contestație

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Captură TV]

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Detaliul care a ieșit la iveală după crima de la Bascov. Cum au fost găsite victimele de către anchetatori: "Există prezumată o anumită succesiune a uciderii"

El este bărbatul din Bascov care și-a ucis familia! Cinci persoane au fost găsite fără suflare, într-o baltă de sânge

Crimă șocantă în Bascov! Un bărbat și-a ucis familia, apoi a încercat să-și pună capăt zilelor. Printre victime se afla și un copil de 5 ani

Ion Țiriac, remarci la adresa Simonei Halep: „În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace”

Veste ŞOC despre Dragnea! E CUMPLIT ce I-AU FĂCUT în închisoare

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Care sunt noile limite de viteză pe drumurile din România. Ce amenzi riscă șoferii dacă le depășesc

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies