kanald.ro
Stiri
Cea mai mare GRESEALA pe care faci atunci cand pregatesti friptura la gratar! Sigur si tu o comiti!
Celebrul Anthony Bourdain spune ca cea mai mare greseala atunci cand faci friptura la gratar este sa intepi carnea, apoi sa o tai imediat cum ai luat-o de pe foc.
„Oamenii gătesc friptura prea mult, însă cea mai mare greşeală pe care o fac este că înţeapă şi străpung tot timpul carnea, apoi o ridică de pe grătar pentru a vedea dacă este pătrunsă”.
„Iar atunci când friptura este gata încep să o şi taie”, continuă el.
Pentru un gust care să facă diferenţa, chef-ul american spune că este foarte important să laşi carnea să se odihnească 10 – 15 minute, după ce ai stins focul.
„Astfel laşi aromele şi sucurile cărnii să recircule şi să-i desăvârşească gustul. Aşa vei obţine gustul magic, perfect. Atât de simplu”, afirmă Bourdain.