
kanald.ro
Cea mai simplă rețetă de clătite
Diverse
Iată cea mai simplă rețetă de clătite, care necesită doar 4 ingrediente! Este pur și simplu delicioasă și extrem de simplu de preparat. Iată care sunt ingredientele!
V-am pregătit cea mai simplă rețetă de clătite pufoase. Pofticioșii adesea renunță la deserturi din pricina gradului de dificultate, precum și din lipsă de timp. Iată cum poți face cele mai simple, gustoase și pufoase clătite, la tine acasă, într-un timp record!
Clătitele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite deserturi atât în rândul celor mici, cât și în adulților. Rude vechi cu pâinea, lipia și blatul de pizza, clătitele amintesc tuturor de anii dulci ai copilăriei, vizitele la bunici sau duminicile petrecute în sânul familiei. Vă prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de clătite, care vă va trimite în vremurile de odinioară. Aveți nevoie de doar 4 ingrediente!
Cea mai simplă rețetă de clătite
Citește și: Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului
• Faină (250 de grame
• Două ouă, nu cinci, ca nu facem omletă
• Un pahar de apă minerală (230 ml.)
• Un pahar de lapte (200 ml.)
Umplutura clătitelor variază în funcție de gusturile fiecăruia. Pentru clătitele făcute după rețeta simplă și rapidă de mai sus, se potrivește de minune: ciocolata, dulceața, zahărul, gemul, crema de vanilie, dar și multe altele. Totodată, absența zahărului din compoziție vă dă posibilitatea să umpleți clătitele atât cu umpluturi dulci, cât și cu umpluturi sărate. Iată câteva sugestii de umpluturi sărate: carne, legume, brânzeturi, somon, șuncă etc.
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!Rude vechi cu pâinea, lipia și blatul de pizza, clătitele reprezintă în vremurile noastre un desert gustos, apreciat și chiar sofisticat, întrucât rețeta acestora a suferit foarte multe schimbări de-a lungul timpului. Marii bucătari ai lumii au dus clătitele la alt nivel, dezvoltându-se o varietate fascinantă de tipuri de clătite. Pe lângă clasicele clătite franțuzești există și: clătite americane, clătite norvegiene cu cartofi, pannekoken (Olanda), clătitele vietnameze cu făină de mălai și lapte de cocos, clătite japoneze cu făină de orez, bammy (Jamaica) etc.
La bază, clătitele sunt o specialitate bretonă, o regiune din nord-vestul Franței, care a devenit cunoscută și apreciată rapid în toată lumea. Potrivit ro.wikipedia.org, original, clătitele se serveau cu cidru, o băutură fermentată pe bază de mere. Ulterior, au apărut spectaculoasele „crepes Suzette”, adică clătite flambate în lichior și suc de portocale. În Franța există inclusiv o sărbătoare dedicată clătitelor. Aceasta se numește „La Chandeleur” și are loc anual la data de 2 februarie. Legenda spune că persoanele care reușesc în acea zi să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu dreapta, în timp ce țin o monedă de aur în stânga, vor avea noroc întregul an.