Toti ne amintim cu drag de dulciurile copilariei.
Iti trebuie:
5 oua
100 g zahar
1 lingurita zahar vanilat
120 g faina
1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
500 g crema mascarpone
100 g zahar praf vanilat
300 g zmeura
1 lamaie.
Pentru ornare iti trebuie:
zmeura
frunze verzi de menta
Pregatesti asa:
Bateti galbenusurile cu 3 linguri zahar si zaharul vanilat pana cand obtineti o compozitie cremoasa.
Bateti albusurile spuma, adaugand zaharul ramas pana cand obtineti o spuma tare.
Turnati aceasta spuma in compozitia de galbenusuri.
Adaugati faina si bicarbonatul sau praful de copt si amestecati prin rasturnare.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti-o uniform si coaceti-o la foc potrivit.
Amestecati crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Intindeti crema pe rulada scoasa din cuptor si din tava si asezata pe un stergar de bucatarie.
Pastrati 4 linguri de crema pentru ornare.
Cu ajutorul prosopului rulati foaia cat mai strans.
Ungeti rulada deasupra cu un strat subtire de crema si ornati-o cu zmeura si frunze de menta.
Portii: 8 portii
Pregatire: 50 minute
Iti trebuie:
Citeste si: Prognoza meteo luni, 27 octombrie 2025: Meteorologii ANM anunță ploi, lapoviță și ninsoare. Cum va fi vremea în București- kanald.ro
5 oua, 100 g zahar, 1 lingurita zahar vanilat, 120 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie: 500 g crema mascarpone, 100 g zahar praf vanilat, 300 g zmeura, 1 lamaie.
Pentru ornare iti trebuie:
zmeura, frunze verzi de menta
Pregatesti asa:
Bateti galbenusurile cu 3 linguri zahar si zaharul vanilat pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Bateti albusurile spuma, adaugand zaharul ramas pana cand obtineti o spuma tare.
Turnati aceasta spuma in compozitia de galbenusuri. Adaugati faina si bicarbonatul sau praful de copt si amestecati prin rasturnare. Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti-o uniform si coaceti-o la foc potrivit. Amestecati crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Intindeti crema pe rulada scoasa din cuptor si din tava si asezata pe un stergar de bucatarie. Pastrati 4 linguri de crema pentru ornare. Cu ajutorul prosopului rulati foaia cat mai strans. Ungeti rulada deasupra cu un strat subtire de crema si ornati-o cu zmeura si frunze de menta.
Portii: 8 portii Pregatire: 50 minute