
Lengedarul chef francez Paul Bocuse, care a primit titlul de „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”, a murit la varsta de 91 de ani, dupa ce a suferit de Parkinson timp de mai multi ani. Decesul a fost anuntat sambata de Gerard Collomb, ministrul de Interne al Frantei.
Potrivit AFP, Bocuse a murit in restaurantul sau celebru aflat in apropiere de Lyon, potrivit unui chef din aceasta zona, care este apropiat familiei acestuia.
Paul Bocuse a devenit celebru in anii 1970 propunand „bucataria noua” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sanatoasa de a gati.
Restaurantul sau, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.
Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit in 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucatar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelasi titlu, in 2011, de la Culinary Institute of America.
Gerard Collomb, care a fost primar in Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit. Gastronomia este in doliu”.
„Domnul Paul a fost Franta. Simplitate si generozitate. Excelenta si arta de a trai. Papa gastronomilor ne-a parasit. Fie ca bucatarii nostri, in Lyon, precum si in cele patru puncte cardinale ale lumii, sa cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adaugat Gerard Collomb.