Cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului

Un stil de viata sanatos, fara stres, poate fi "sustinut" si de cele mai bune medicamente naturale pentru regenerarea ficatului.

Autor: Petru Luca

Ficatul este o glandă anexă a tubului digestiv şi îndeplineşte funcţii importante pentru sănătatea noastră, cum ar fi faptul că participă la procesele metabolice, ajută la detoxificarea organismului (toxinele acumulate sunt eliminate), luptă împotriva infecţiilor şi opreşte sângerarea şi produce bila (fierea), pe care o direcţionează prin canalele hepatice în vezica biliară, de unde este trimisă, atunci când este nevoie, prin canalul coledoc (canal excretor principal al pancreasului) în intestin (duoden) şi ajută la uşurarea digestiei grăsimilor alimentare, datorită acizilor biliari.

Cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului. Anghinarea

Anghinarea (Cynara scolymus), pe lângă faptul că este un excelent tonic hepatic, are darul de a ajuta ficatul să-şi recapete structura normală, un lucru vital mai ales pentru pacienţii care au ciroză în faze avansate.

Cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului. Rostopasca

Rostopasca (Chellidonium majus) este una dintre plantele intens folosite pentru prepararea medicamentelor contra afecţiunilor hepatice. Este recunoscută în fitoterapie pentru proprietăţile sale antivirale, drenoare şi regenerative ale celulei hepatice, fiind eficientă în toate tipurile de hepatită.

Cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului: Armurariul 

Armurariul (Sylibum marianum):este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece conţine silimarină, o substanţă care protejează ficatul, împiedică depunerea grăsimilor în ficat şi ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism (din alcool, tutun, alimentaţia nesănătoasă).

De asemenea, cercetările arată că silimarina este foarte utilă persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducând nivelul acestuia şi al trigliceridelor.

 

Cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului: Aloe vera

Aloe vera este o plantă renumită pentru proprietăţile sale curative, iar efectele maceratului sunt multiple, printre care: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant şi antidiabetic.

Cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului: Papadia

Păpădia: frunzele şi rădăcinile păpădiei curăţă ficatul. Foarte eficientă este infuzia, pe care o obţii din 2 linguriţe de plantă uscată şi 250 ml de apă. După ce amestecul a dat în clocot, laşi preparatul la infuzat, 10 minute. Strecori şi bei de 2-3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies