Cele mai frumoase locuri din Lituania

Pasionaţii de călătorii trebuie să descopere cele mai frumoase locuri din Lituania, o ţară cu un farmec aparte, cu oraşe şi parcuri naţionale ce merită a fi vizitate.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Centrul vechi al oraşului Vilnius

Atunci când vorbim despre cele mai frumoase locuri din Lituania nu avem cum să nu începem cu centrul vechi al capitalei Vilnius. Veţi avea impresa că va aflaţi într-un fascinant muzeu în aer liber al lumii medievale autentice care a supravieţuit testului timpului şi care astăzi a ajuns să fie inclus în patrimoniul mondial UNESCO.  Centrul vechi din Vilnius abundă de obiective turistice mai mult decât oricare altă parte a oraşului, cum ar fi Palatul Prezidenţial, Palatul Slushko, Catedrala din Vilnius şi Complexul Castelului Vilnius. (vezi care sunt top 5 destinaţii romantice pentru luna de miere)

 fara descriere

Cele mai frumoase locuri din Lituania.  Castelul Kaunas   

Din lista cu cele mai frumoase locuri din Lituania nu are cum să lipsească Castelul Kaunas  Dacă va plac locurile misterioase cu poveşti uluitoare, cele care au fost martorele unor bătălii istorice, vizitaţi castelele impresionante din această ţara – lituanienii, un popor extrem de curajos, le-au apărat cu înverşunare şi de aceea nu au fost distruse până în zilele noastre. Castelul Kaunas, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Lituania; acesta a fost construit la începutul secolului al XIVlea în stil gotic, fiind aşezat chiar la confluenţa râurilor Neris şi Nemunas; amplasarea strategică a castelului a fost importantă pentru protejarea oraşului. Astăzi există o galerie de artă în turnul rotund, iar tururile ghidate zilnic sunt disponibile dacă doriţi să nu exploraţi în mod independent castelul. Începând cu 1930, castelul Kaunas a fost supus unor proiecte de restaurare pentru a-i îmbunătăţi rezistentă în timp, motiv pentru care îl puteţi admiră într-o stare cât mai aproape de cea originală şi în vremurile noastre.

 
Cele mai frumoase locuri din Lituania.  Dealul Crucilor 

Dealul Crucilor este localizat la o distanţă de 12 kilometri de localitatea Siauliai, în nordul Lituaniei. Localitatea Siauliai a fost întemeiată în anul 1236, fiind ocupată de cavalerii teutoni în cadrul secolului al XIV-lea. Dealul Crucilor este astăzi unul dintre locurile de pelerinaj cele mai renumite din întreagă ţara şi a ajuns să simbolizeze astăzi tăcută îndurare a creştinilor faţă de greutăţile pe care le-au avut de întâmpinat de-a lungul istoriei. Începuturile tradiţiei de a lasă cruci pe acest deal sunt încă incerte, deşi se crede că primele cruci au fost aşezate pe fostul fort Jurgaiciai – Domantai, după revoltă din anul 1831. De-a lungul secolelor au fost aduse aici de pelerinii catolici nu numai cruci modeste ci şi imense crucifixe, statui ale eroilor lituanieni, statui ale Maicii Domnului şi ale Mântuitorului, că de altfel şi mii de rozarii.  Nimeni nu ştie numărul exact al crucilor aflate pe acest deal, însă în anul 1990, acesta era estimat în jurul cifrei de 55.0000 în vreme ce în anul 2006, numărul total depăşea 100.000 de cruci.

Cele mai frumoase locuri din Lituania. Parcul Naţional Curonian Spit
 

Parcul Naţional Curonian Spit a fost înfiinţat în anul 1991 cu scopul de a proteja ecosistemele rare găsite în arealul Curonian Spit, inclusiv dunele de nisip, lagună curoniana şi toată zonă din apropierea mării. Acoperă cea mai mare parte a secţiunii lituaniene Spiţ ce se întinde din satul Smiltyne, în nord, pană laNida. Ajungând aici îl veţi descoperi că fiind un parc sălbatic şi nedezvoltat însă care relaxează vizitatorul prin zonele lărgi care nu au suferit intervenţia omului. Nu va rămâne decât să va plimbaţi prin pădurile de pin populate de căprioare, elani sau mistreţi (care acoperă aproximativ 70% din parc), să admiraţi dunele de nisip (care ocupă 25% din întreagă suprafaţa a Curonian Spit) şi să descoperiţi  pitorescul satelor principale – Nida, Juodkrante, Pervalka şi Preila.

Cele mai frumoase locuri din Lituania.  Parcul Naţional Aukstaitija  

Parcul Naţional Aukstaitija se află în regiunea de nord-est a Lituaniei şi găzduieşte peste 120 de lacuri. Unul dintre cele mai impresionante locuri pe care va recomandăm să le vizitaţi este dealul Ladakalnis;acesta oferă privelişti spectaculoase iar iubitorii de natură pot opta pentru drumeţii. În acest mod puteţi descoperi cele mai multe din lacurile cu privelişti uimitoare (vezi şi fotografia de mai sus). În aceeaşi zonă se află mai multe oraşe şi sate care merită să fie descoperite, atât pentru farmecul locului cât şi pentru tradiţiile şi obiceiurile locale; între acestea amintim doar Stripeikiai şi Ginuciai. În ceea ce priveşte ulitma localitate trebuie să spunem că vechea moară din Ginuciai se număra printre cele mai căutate obiective turistice din interiorul parcului – treceţi-o neapărat pe lista de vizitat atunci când ajungeţi aici!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate