Chef Sorin Bontea recomanda friptura de vita celor care nu suporta carnea de porc! Uite cum se prepara cel mai bine!

Pentru ca nu toata lumea consuma friptura de porc in perioada Sarbatorilor, Chef Sorin Bontea face cateva sugestii pentru prepararea unei fripturi de vita.

Distribuie pe:

fara descriereIntr-un interviu acordat pentru protvmagazin.ro, Sorin face cateva sugestii care pot inlocui cu succes carnea de porc.

"Pentru cei ce vor sa surprinda la masa de Craciun cu un meniu aparte, recomand o supa de fructe de mare in deschidere, o friptura de vita cu salata ca fel principal, iar ca desert un mousse de ciocolata alba si neagra.
Pentru reteta de friptura de vita avem nevoie de antricot sau vrabioara (cantitatea depinde de numarul de invitati, insa aveti grija sa pregatiti cam 200-250 g/persoana).
Carnea de vita se da cu sare si piper si se pune pe gratar numai cat sa "ia fata". Apoi se unge bine de tot cu mustar (Dijon sau clasic, dupa preferinta). Într-o tava se face un pat de legume din: ceapa, morcovi, telina, toate taiate cuburi, boabe de piper, foi de dafin. Peste acest pat de legume se asaza carnea. Se pune putina apa in tava si putin vin rosu. Se da la cuptor, cu focul putin mai mare pentru a prinde crusta, dupa care se acopera tava cu folie de aluminiu si se da focul foarte mic. Se lasa la cuptor pana cand carnea devine foarte frageda, iar asta depinde foarte mult si de tipul de cuptor folosit. La final, carnea trebuie sa se topeasca in gura, sa nu fie foarte uscata. Friptura se asaza pe un fund de lemn, pe masa, si se taie in fata invitatilor. Puteti pune in farfurie, langa bucata de carne, si legumele din tava, pentru cei carora le plac. Langa aceasta friptura merge orice salata verde, dar, atentie, evitati sa asezati ca garnitura langa aceasta cartofi sau orez. Pofta buna, atentie la excese si sarbatori frumoase!
"

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate