Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Chiftelele saracului. Reteta lui Mircea Dinescu

Autor: R.L.

In articol:

Chiftelele saracului
Chiftelele saracului

Chiftelele saracului. Reteta simpla de chiftele cu cartofi si varza murata care ii apartine celebrului Mircea Dinescu.

Cum se pregatesc chiftelele saracului.

Mircea Dinescu a pregatit aceste chiftele in emisiunea lui, Politica si delicateturi, in editia in care a avut-o invitata de onoare pe Loredana Groza. Celebrul scriitor si om de televiziune a facut o reteta careia i-a dat numele "Chiftelele saracului pe gustul bogatului".

Citeste si: Blat de tort. Cea mai simplă rețetă

Citeste si: Mucenici moldovenești- rețeta populară

Citeste si: Tiramisu, rețeta pas cu pas! Cum se prepară desertul italian care a cucerit România

Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

mircea dinescu si loredana groza
mircea dinescu si loredana groza
 

Ingrediente pentru chiftele:

- o jumatate de kilogram de cartofi fierti (aproximativ 3 cartofi fierti)
- un ou
- un galbenus de ou
- 200 grame varza murata (o varza murata tocata fin)
- 3 catei de usturoi facuti mujdei
- ulei
- faina
- piper


- coriandru
- busuioc

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente

Citeste si: Piure de cartofi. Unde greșești când îl prepari

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios

Mod de preparare chiftelele saracului:

Cartofii fierti se zdrobesc cu mana sau cu ajutorul unei furculite. Un ou intreg si galbenusul de la al doilea ou se bat bine.

chiftelele saracului, reteta lui mircea dinescu
chiftelele saracului, reteta lui mircea dinescu

Se amesteca bine varza murata tocata marunt cu cartofii fierti zdrobiti. Se adauga in castron si ouale batute, mujdeiul de usturoi, se condimenteaza dupa gust si se formeaza in mana chiftele de dimensiune potrivita.

Citeste si: Dovlecei toxici: cand devin dovleceii toxici, arunca-i daca vezi aceste semne

Citeste si: Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă

Citeste si: Rețetă de plăcintă cu brânză dulce ca la mama acasă. Cum prepari plăcinta cu brânză dulce de vaci și stafide

Chiftelele saracului pe gustul bogatului se prajesc apoi in baie de ulei pana cand se gatesc pe ambele parti si capata o culoare aramie.

 

Citeste si: Cum a apărut tatăl Ginei Pistol la nunta propriei fiice. Prezentatoarea TV a fost copleșită de emoții- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!- stirilekanald.ro

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

Reţete de post: Chiftele de dovlecei

chiftele de post
chiftele de post

Reţete de post: chiftele de dovlecei. Chifteluţele de dovlecei sunt o reţetă foarte uşor de pregătit, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Rezultatul este, însă, delicios!

Reţete de post. Cum pregăteşti chiftele de dovlecei

Ingrediente:

2 dovlecei
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
4 crenguţe de mărar
5 crenguţe de pătrunjel verde
4-5 linguri de făină
sare şi piper
1 linguriţă busuioc uscat
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se lasă 10-15 minute, apoi se storc bine de zeamă.

Ceapa şi usturoiul se trec prin blender. Mărarul şi pătrunjelul se spală bine şi se toacă mărunt. Peste dovlecei, se pun ceapa, usturoiul, verdeaţa şi făina. Se amestecă bine, apoi se condimentează cu sare, piper şi busuiocul uscat.

Citeste si: Pârjoale moldoveneşti, reţeta savuroasă din bunici

Citeste si: Reţete de post: Chiftele din soia

Citeste si: Cea mai buna reteta de chiftele de post! Ce ingredient se pune pentru a obtine gustul de carne

În tigaia cu ulei incins se pun chifteluţele modelate în palmă. Chiftelele de dovlecei se rumenesc pe ambele părţi, la foc potrivit, apoi se scot pe o farfurie pe care aţi aşezat un şervet de hârtie ca să absoarbă excesul de grăsime.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bulz ciobanesc. Reteta traditionala din Moldova de bulz ciobanesc cu branza de burduf

Rețeta de ciorbă pe care trebuie să o eviți cu orice preț

Duo-ul mamă-fiică de pe OnlyFans. Mama are 63 de ani, fiica 28, și amândouă au un succes teribil. Imagini fierbinți

Primele declarații ale lui Florin Salam, după ce a fost externat din spital: „Trebuie să fac acest anunț”. Manelistul a spus adevărul

Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!

„La 8 ani am vrut să-mi iau viața.” Nikita a vorbit cu durere în suflet despre clipele grele la care a supus-o viața

Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies