China a deschis focul la granița cu India. SUA au reacționat prompt

Situația conflictuală dintre China și India pare să fi devenit o problemă ce vizează SUA. Administrația Trump a avertizat guvernul chinez după micul război.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

În noaptea de 15 iunie, soldaţii chinezi şi cei indieni s-au luptat timp de mai multe ore. Conflictul a escaladat până în momentul în care 20 de militari indieni au murit, unii fie uciși, alții fie luați de apele îngheţate ale râului Galwan.

La aproape o lună distanță, Mike Pompeo a expus punctul de vedere al SUA. Opinie care pare a fi, de fapt, un avertisment. Secretarul de stat al SUA a acuzat China că „a acţionat incredibil de agresiv” în recenta ciocnire cu India, relatează Reuters. Mai mult, americanii consideră că incidentul nu poate fi analizat izolat. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Ce ascunde China după conflictul cu India?

China a început să-şi retragă trupele din zona de frontieră cu India, după săptămâni de discuţii între reponsabili militari de rang înalt pentru detensionarea situaţiei. Anunțul a venit pe surse, din partea autorităților indiene. China nu a anunţat încă dacă a înregistrat pierderi în timpul ciocnirii, dar bilanţul morţilor înregistrat de India este cel mai mare înregistrat la frontieră în cinci decenii.

„Chinezii au acţionat incredibil de agresiv şi indienii au făcut tot posibilul pentru a răspunde”, a declarat Pompeo în cadrul unei conferinţe de presă de la Departamentul de Stat. „Pun acest lucru în contextul comportamentului secretarului general Xi Jinping în regiune şi în lume„, a adăugat el.

"Nu cred că este posibil să priveşti acest lucru particular, agresiunea Partidului Comunist Chinez, izolat. Trebuie să-l pui într-un context mai amplu", a spus Pompeo.

Cresc tensiunile între China și SUA

Comentariile sale reflectă tensiunile curente dintre Washington şi Beijing, după ce SUA au acuzat China pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, dar şi din cauza acţiunilor Chinei în fosta colonie britanică Hong Kong şi a disputei comerciale de aproape doi ani între SUA şi China.

Militarii chinezi au fost văzuţi luni dezafectând corturi şi alte structuri într-un loc din Valea Galwan din apropierea zonei unde a avut loc ciocnirea, au declarat sursele din cadrul guvernului indian, sub protecţia anonimatului.


Citește și:

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Cutremur, din nou! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Secretar de stat în Ministerul Economiei, implicat într-un accident rutier în Argeș. Imagini de la locul fața locului VIDEO

COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus, extrem de ridicat pentru o zi de weekend.  33 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies