Cine a fost Sfântul Mina? Toţi credincioşii care au trecut prin pagubă se roagă la el

Sfântul Mina este comemorat în fiecare an pe 11 noiembrie.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Viața Sfântului Mina
Sfântu Mina


In articol:

Sfântul Mare Mucenic Mina este pomenit în calendarul creștin ortodox la 11 noiembrie. A fost unul dintre cei mai cunoscuți sfinți egipteni din religia creștină.

Viața Sfântului Mina

Sfântul Mina este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți egipteni din religia creștină. Mina a fost un soldat în armata romană, martirizat pentru că a refuzat să-și retracteze credința creștină. El a trăit în timpul împaratului roman Dioclețian (284-305), care a dezlănțuit sângeroase persecuții împotriva creștinilor. 

În fiecare an, credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului Mucenic Mina în București, Iași și Suceava. Se spune că acesta este ocrotitorul celor păgubiți. Minunile pe care le-a făcut Sfântul Mina sunt multe, mai jos vă prezentăm una dintre acestea.

Minuni Sfântul Mina

„Mergând odată un creștin că să se închine în biserica acestui Sfânt Mina, a fost găzduit la o casă de străini. Stăpânul acelei case, cunoscând că proprietarul avea bani, s-a sculat în miezul nopții și l-a omorât. Apoi, tăindu-l bucăți l-a pus într-o ladă și a ascuns-o în cămară, așteptând că să se facă ziua.

Citeste si: Mutare istorică pe axa Antena 1 - Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis” - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

În vreme ce ucigașul se află în nevoință și în îngrijorare, cum și unde și când să se ducă să ascundă părțile celui ucis, iată i s-a arătat lui Sfântul Mină. El a venit  călare în chip de ostaș și cercetându-l. Iar ucigașul  a mărturisit că nu știe nimic.

Citeste si: Ce nu trebuie să faci deloc de ziua Sfinților Mihail și Gavriil. Îți va aduce multă neliniște

Citeste si: Rugăciune de iertare a păcatelor. Se spune seara și este deosebit de puternică

Atunci Sfântul, coborând de pe cal, a intrat în interiorul casei celei și a aflat unde a fost ascunsă lad. A scos-o, s-a uitat la ucigaș, cu o privire grozavă și sălbatică și i-a zis:

Viața Sfântului Mina
Sfântul Mina

“Cine este acesta?” Iar ucigașul de frică, fără de glas și extrem de uimit, s-a aruncat la picioarele sfântului, cerându-i îndurare. Iar sfântul, punând la loc toate membrele ucisului și făcând rugăciune, a înviat mortul și i-a zis lui: “Dă laudă lui Dumnezeu”.

Mortul s-a ridicat din somn și a slăvit  pe Dumnezeu. Iar mulțimea se închină ostașului ce se arătase și care-l inviase. Și după ce s-a ridicat de jos ucigașul, a luat sfântul banii de la el și i-a dat omului pe care-l înviase, zicandu-i.

“Du-te frate în calea ta. Și, întorcându-se către ucigaș, l-a bătut precum i se cădea. Apoi a iertând greșeala lui și făcând rugăciune pentru dansul, a încălecat calul și s-a făcut nevăzut”, conform doxologia.ro.

sursa doxologia.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Iohannis a mințit? Un fost premier aruncă bomba: Lockdown după 6 decembrie

S-a făcut de râs în întreaga țară! Vedeta care a apărut beată mangă la Pro Tv: „Părea o femeie liniștită, normală…”

Părintele Adrian Căpitănescu a pierdut lupta cu coronavirus

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nectarie din Eghina, vindecătorul de cancer! Rugăciunea pe care trebuie să o spui

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies