WowNews logo WOWnews
Stories
Chef Richard Abou Zaki

Chef Richard Abou Zaki

Vedete

Cine e Richard Abou Zaki. Biografie: vârstă, studii, carieră. Află totul despre bucătarul cu o stea Michelin

Biografie Richard Abou Zaki. Află totul despre celebrul bucătar care locuiește în Italia.

Află cine e Richard Abou Zaki: vârstă, studii, carieră. Vezi cum a reușit celebrul bucătar să își urmeze visul din copilărie și cu ce se ocupă în prezent.

Cine e Richard Abou Zaki

Chef Richard Abou Zaki are 27 de ani, s-a născut în Piatra Neamț, dar locuiește în Italia de la vârsta de 5 ani. A descoperit pasiunea pentru gătit, de la 8 ani, deoarece mama sa lucra mult și a fost nevoit să învețe, astfel că a lucrat mult să-și împlinească visul de a deveni bucătar.

Citeste si: Femeia româncă, stabilită în Italia, condusă pe ultimul drum după aproape 9 luni de când s-a stins din viață! Motivul și desfășurarea evenimentelor sunt de-a dreptul șocante- kfetele.ro

„Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic.

Visul meu era să fiu bucătar.

Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. S-au despărțit când aveam 6 luni. , a povestit Richard Abou Zaki, în cadrul unei emisiuni TV.

Și-a început cariera într-un restaurant renumit din Anglia, cu trei stele Michelin și a lucrat în locații cunoscute din Italia.

În prezent, acesta deține 4 restaurante, unul dintre ele având și o stea Michelin.

Citește și: Cine este Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la cuțite. Din concurent, a ajuns jurat al emisiunii

Chef Richard Abou Zaki

Chef Richard Abou Zaki

[Sursa foto: Instagram Chef Richard Abou Zaki]

În ce relație a rămas Chef Richard Abou Zaki cu tatăl său

Părinții lui Chef Richard Abou Zaki s-au cunoscut în Cipru, iar la scurt timp au devenit părinți.

Se pare că relația lor nu a durat foarte mult, iar bărbatul a plecat în America, la 6 luni după nașterea celebrului bucătar.

La vârsta de 5 ani, Richard Abou Zaki a plecat în Italia, împreună cu mama sa, locul unde avea să cunoască succesul în gastronomie. Deși părinții săi s-au despărțit, bucătarul a păstrat legătura cu tatăl său.

„Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America.

Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar.”, a declarat Chef Richard.

Tatăl său este director de bancă în America și nu a fost de acord ca Richard Abou Zaki să își urmeze visul de a deveni bucătar. Atunci când a auzit că vrea să urmeze o școală în acest domeniu, bărbatul i-a zis că meseria de ospătar, bucătar o faci sâmbăta și duminica, deoarece nu este o carieră de viitor.

Citește și: Cine este Adi Hădean? Biografie: vârstă, carieră, familie. Celebrul bucătar a slăbit 20 de kilograme

Citeste si: Un muzician de 29 de ani, din Cluj-Napoca, a fost operat pe creier în timp ce cânta „Nunta lui Figaro”- kanald.ro

Citeste si: Corneliu Botgros face DECLARAȚIA care zguduie tot showbizul! A ținut totul în el, până n-a mai putut. Ce a trăit l-a dus direct la psiholog: "Am încercat să evit toate astea". Ce NU s-a spus niciodată despre divorțul de Adriana Ochișanu- radioimpuls.ro

Chef Richard Abou Zaki

Chef Richard Abou Zaki

[Sursa foto: Instagram Chef Richard Abou Zaki]

Richard Abou Zaki deține 4 restaurante în Italia

Richard Abou Zaki și-a urmat visul de a deveni un bucătar faimos. A urmat cursurile unui colegiu privat, susținut de către mama sa, iar în final a reușit să profeseze în domeniu.

Richard Abou Zaki și-a început cariera ca chef bucătar în primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După aproape 2 ani, acesta s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.

„Am 4 restaurante. Mi-am dat viața pentru bucătărie și niciodată nu m-am gândit să renunț la ea. Am restaurantul meu în Italia cu o stea Michelin, am obținut-o în 9 luni”, a mărturisit Richard în cadrul unei emisiuni TV.

Sursa: a1.ro