City Insurance, la un pas de faliment! Milioane de șoferi au încheiate polițele RCA cu această companie

City Insurance, la un pas de faliment! Ce pot face milioanele de șoferi care au încheiat polițe cu compania.

Autor: Elena Popescu

In articol:

City Insurance, la un pas de faliment! Milioane de șoferi au încheiate polițele RCA cu această companie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va decide dacă îi va retrage companiei, autorizația de funcționare.

City Insurance, la un pas de faliment!

Compania de asigurări City Insurance se află în pragul falimentului. Acest lucru se datorează faptului că a depășit termenul până la care trebuia să demonstreze că are un capital minim de lucru pentru a putea plăti despăgubirile, așa cum prevede legea.

City Insurance, la un pas de faliment!
City Insurance, la un pas de faliment![Sursa foto: PixaBay]

Ce se intampla cu politele RCA! Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial!

Autoritatea de Supraveghere Financiară va decide dacă îi va retrage companiei City Insurance, autorizația de funcționare.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Situația este una extrem de gravă, fiindcă milioane de șoferi au încheiat polițe de asigurări cu compania City Insurance, pentru că aveau un preț mai scăzut.

Compania City Insurance s-ar putea alege cu retragerea autorizației de funcționare, la următoarea ședință a Autorității de Supraveghere Financiară. Totodată, în ultimul an, compania a primit amenzi cumulate care ating suma de de trei milioane de lei.

Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat administrarea companiei

În afară de amenzile aplicate companiei, fiecare membru din conducerea acesteia a fost sancționat cu câte un milion de lei.

Fondul de Garantare a Asiguraților, care a preluat administrarea companiei, fiindcă City Insurance nu a demonstrat că are bani în conturi. Cerința minimă de capital era suma de 150 de milioane de euro.

Ce se intampla cu politele RCA! Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial!

”Societatea încă funcționează. Atenție, sfatul meu, în primul rând, fără nicio urmă de ironie, trebuie să fim foarte atenți în trafic, înainte de toate, la ce gen de poliță achiziționăm și ce riscuri ne asumăm.

De aici încolo trebuie să vedem ce decizie se va impune cu privire la situația societății și cu privire la situația pieței”, a declarat un reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, potrivit stirileprotv.ro.

City Insurance, la un pas de faliment!
City Insurance, la un pas de faliment![Sursa foto: PixaBay]

Cine îi va despăgubi pe șoferii care au polițe încheiate cu City Insurance

Chiar dacă compania City Insurance va da faliment, polițele încheiate de către șoferi vor rămâne valabile, iar despăgubirile vor fi achitate de Fondul de Garantare, așa cum s-a întâmplat la Astra și Carpatica, firme de asigurare care au intrat în faliment în ultimii cinci ani.

”Ce trebuie să înțeleagă fiecare consumator care a trecut printr-o astfel de situație este că își vA primi despăgubirea în final de la Fondul de Garantare al Asiguraților. Procedura e un pic mai delicată, cel puțin așa s-a întâmplat în trecut, pentru că Fondul de Garantare intervine după ce o instanță de judecată declară falimentul în fază finală. Asta poate dura între o lună, două și chiar jumătate de an”, a declarat Mădălin Roşu, preşedinte al BAAR- Biroul Român de Asigurări Auto pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini cumplite în Kazahstan! Sute de cai au murit de foame și sete

Câți bani a pierdut soțul Deliei săptămâna trecută, după ce Bitcoin s-a prăbușit? Răzvan a investit o sumă uriașă din bugetul familiei în criptomonede! Dezvăluiri exclusive

Irinel Columbeanu, dezvăluiri inedite din timpul căsniciei cu fosta soție, Monica Gabor: „Visul ei a fost să ajungă la...”

Iată ce trebuie să faci pentru a avea parte de câștiguri financiare mâine!

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată România

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ziua începe cu o veste tristă. Din păcate este vorba despre Gabriel Cotabiță. În ce stare se află

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies