Clara Mărgineanu, realizatoarea tv care a murit la doar 48 de ani, a fost verișoara lui Mihai Mărgineanu! Clara a scris o poezie pentru Mihai, în care l-a compătimit că a devenit celebru!

Clara Mărgineanu a murit la doar 48 de ani, după o lungă suferință.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan


In articol:

Clara Mărgineanu a murit la doar 48 de ani, duminică, la Spitalul Colțea. Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România a anunțat încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu. „Frumoasă, talentată, deșteaptă, arzând ca o flacără, elegantă, Clara Mărgineanu a fost jurnalist cultural la Televiziunea Română, care a trădat-o și pe ea, cum a trădat pe mulți.”, se arată în comunicatul poeților. (vezi cum a prezis poetul Adrian Păunescu pandemia de coronavirus)

Citeste si: Mihai Eminescu, Rugaciune. Papa Ioan Paul al II-lea a rostit rugaciunea catre Maica Domnului

Citeste si: Povestea emoționantă a unui poet care a fost închis timp de 26 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Poetul Ion Horea a murit. Mesajul transmis de Uniunea Scriitorilor din România

„A suferit, s-a ridicat, a luptat cu nedreptăți, a iubit viața, a iubit poezia, a supraviețuit. Până când bucățica de om, dar muntele de talent Clara Mărgineanu a avut de luptat cu o boală necruțătoare. A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească!”, s-a mai scris despre Clara Mărgineanu.

Clara Mărgineanu a murit la doar 48 de ani. I-a dedicat lui Mărgineanu poezia ”Fluierând a dispreț”

Clara era verișoară cu Mihai Mărgineanu, iar în 2017 a scris o poezie special pentru el, ”Fluierând a dispreț”. ”Cu prețuire, cu iubire, cu recunoștință, vărului meu, Mihai Mărgineanu” (20 decembrie, 2017)”, este dedicația Clarei înainte de versurile triste și ironice, în care deplânge faptul că celebritatea va schimba în rău viața vărul ei.

”Ochii ei, ciopliţi de briceagul copilăriei, Buza ei, scrijelită de cruzime, Viaţa flueirând a dispreţ, Suflet ghem de copil chinuind cuvinte atinse De cel dator, cu genunchi îndoliaţi de faimă, Cel care strigă.,,de tine nu-mi pasă!” Mă vă regasi în urlet sec. Va striga. Îl apasă…. Celebritatea ne va şantaja pe toţi, soseşte vama În care vei nega evidenţa, spărgând lumina Nu suntem vinovaţi de toate acestea, nu aşa am vrut să trăim, Numele meu este o vină, într-o biografie pustie, Nu am vrut să trăiesc fără voi. Nu am vrut să îndur Că existenţa e doar poemul care sfâşie… Într-o dimineaţă, Mihai, îţi vei da seama, Că oscioarele sfărâmate pot nimeri Raiul. Pur şi simplu, îţi vei da seama. Pur şi simplu, îţi vei da seama. Pur şi simplu… îţi vei da seama”, sunt versurile poeziei scrise de Clara Mărgineanu.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cine a fost Mihai Eminescu. Marea dilemă din viața geniului care a schimbat viitorul literaturii române

În timpul pandemiei de coronavirus, Mircea Dinescu își trimite lăutarii de la restaurant să facă livrări cu masca de protecție pe față: "Am doi lăutari, îi testez permanent...

Revoltător! Politicianul care a ieșit la pensie cu 3000 de euro după ce a lucrat doar un an în magistratură

Doliu în lumea artiștilor! Poetul George Mihalcea a murit. Ce a transmis înainte de tragedie

Povestea fabuloasă de viață a lui Andrei Păunescu! Fiul poetului Adrian Păunescu și-a întrecut tatăl la... iubiri! Cum arată actuala sa iubită, de doar 30 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies