Clotilde Armand obține mandatul pentru rezilierea contractului cu Romprest. „Trebuia făcut de toți primarii dinaintea mea!”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este mandatat să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest!

Clotilde Armand, mandatată să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest
Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Clotilde Armand a fost mandatată marți, 27 iulie, de Consiliul Local Sector 1, să ceară în justiție rezilierea contractului cu firma de salubrizare Romprest.

Clotilde Armand, mandatată să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest

Apelul primarului Clotilde Armand, făcut marți către consilierii de la Sectorul 1 de a nu mai boicota ședința și a-i da mandat în bătălia din instanță împotriva companiei Romprest, nu a rămas fără efecte. „Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul pe stradă și că serviciul public este în colaps”, spunea ea.

Citeste si: Ce surpriză! Firma pe care Clotilde Armand a desemnat-o să ridice gunoiul în sectorul 1 a fost condusă de primarul Piedone, condamnat în dosarul Colectiv! EXCLUSIV

După ce Clotilde Armand a convocat o nouă ședință de urgență, Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat-o să rezilieze contractul cu Romprest, cu 17 voturi și 9 abțineri.

„Dincolo de linșaje mediatice, dincolo de jignirile și calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat la ședința de consiliu și au făcut front comun

pentru compania care șantajează autoritatea locală și cetățenii din București, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi primarul poate solicita Justiției rezilierea contractului cu Romprest. Asta înseamnă să nu renunți. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toți primarii dinaintea mea , a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Conflictul dintre primarul Sectorului 1 și compania Romprest a apărut după ce Clotilde Armand a refuzat să onoreze plățile către compania cu care primăria a încheiat în 2008 un contract de monopol privind salubritatea din Sectorul 1 pentru o perioadă de 25 de ani.

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

Primărița s-a arătat nemulțumită de prețul pe care primăria îl are de plătit față de companie, 200.000 de euro pe zi, despre care a spus că este cel mai scump contract de ridicare a gunoiului din țară, care înseamnă un sfert din bugetul anual al sectorului.

Citeste si: Ce tarife are firma de salubritate pe care primarul Clotilde Armand a angajat-o în locul Romprest

Clotilde Armand a invocat rapoartele Curții de Conturi și ale Ministerului Finanțelor care arată că Romprest ar fi încasat, ilegal, 243 de milioane de lei pentru servicii neprestate. De altfel, un control realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243,8 milioane de lei din fonduri publice în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate, dar și pentru servicii inexistente în contractul de salubrizare.

Pe de altă parte, firma de salubritate Romprest reclama plata unei datorii de către primărie în valoare de 119 milioane de lei și a spus că, de fapt, primește doar 100.000 de euro pe zi, ceea ce aduce companiei doar un beneficiu de 5.000 de euro.

Clotilde Armand vrea contract cu altă companie de salubritate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarant că își dorește ca miercuri autoritatea locală să semneze un contract cu o firmă de salubritate pentru ridicarea gunoiului necontrolat, în contextul instituirii stării de alertă în Sectorul 1.

„Mâine sperăm să semnăm un contract cu un salubrist care va avea un contract de salubrizare şi care va putea să facă aceste operaţiuni nu numai de ridicare a gunoiului necontrolat, dar şi partea de măturare stradală şi tot ce face un salubrist şi pe tot sectorul, nu doar pe câteva zone primite la comandă”, a spus Clotilde Armand, în şedinţa Consiliului Local de marţi, notează Digi24.ro.

Clotilde Armand, despre contractul cu Brai-Cata

Primarul Sectorului 1 susține că înțelegerea cu firma Brai-Cata SRL a fost făcută pentru ridicarea gunoiului necontrolat de pe domeniul public, însă nu este vorba de un contract.  „Nu este un contract de salubrizare, e un contract de achiziţie directă, care se încadrează în limitele achiziţiilor directe, adică mai puţin de 69.000 de lei. Este făcut pe tonă, ca să fie foarte simplu, pentru că nu are atribuţii să facă alte operaţiuni, măturat, nu ştiu ce, pur şi simplu e de ridicare a gunoiului necontrolat care e un pericol pentru sănătatea publică.

Citeste si: Stare de alertă în Sectorul 1! Criza gunoaielor continuă în cel mai bogat sector al Capitalei

E ceva făcut rapid, e achiziţie directă pentru a putea să rezolvăm extrem de rapid situaţia gunoiului necontrolat care se găseşte în Sectorul 1. A fost făcut pe 100 de tone parcă, asta ne-a permis achiziţia directă. Am făcut acest contract pentru centru, unde era o concentrare deosebită de gunoi necontrolat.(...) Romprest s-a grăbit să ridice imediat, înainte ca firma respectivă să poată să facă acest lucru, aşa că nu a folosit cele 100 de tone până acum”, a afirmat Armand.

 

SURSE: Digi24.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Irina Stroia a fost bătută în plină stradă. Ispita a trecut prin momente cumplite: "Mi-a tras un pumn în ochi.."

Soacra lui Pitbull Atodiresei a vrut să aibă parte de senzații tari în vacanță, dar s-a ales cu capul spart: "Fața nu mai mi se vedea de sânge"

Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a ONU. Care sunt principalele teme pe care Președintele României le va aborda la New York

Horoscop 22 Septembrie 2021: câștiguri financiare pentru Tauri și Capricorni

Anunț bombă despre PFIZER! E gata cu vaccinul! Lovitură imensă

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!

FOTO | Cât de frumoasă este iubita jucătorului Andrei Cordea, de la FCSB. Atrage toate privirile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies