CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, deși cazurile de COVID sunt din ce în ce mai puține

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) propune prelungirea stării de alertă la nivel național!

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile
CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de miercuri, Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021. Totodată, în hotărârea respective se propun și măsurile de prevenire și control necesare a fi aplicate în contextul epidemiologic actual.

Citeste si: Tulpina Delta se răspândește foarte repede în România! Un bărbat de 42 de ani a ajuns în stare gravă la ATI

Față de măsurile deja aflate în vigoare s-a propus o altă modificare, care vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la retstricții pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile, ulterioare datei confirmării infectării cu COVID-19. De asemenea, printre alte măsuri impuse de autorități, se numără și menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile
CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile[Sursa foto: PixaBay]

Alte propuneri ale CNSU:

Se propune menținerea testării săptămânale, prin grija direcțiilor de sănătate publică, a personalului de îngrijire şi asistență, a personalului de specialitate şi auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale de îngrijire şi

asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Marea Britanie va relaxa restricțiile în ciuda numărului mare de cazuri COVID: „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”

Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise și desfășurarea acestora în anumite condiții.

Se propune ca desfășurarea competițiilor sportive, în spații deschise, să poată fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Se propune ca desfășurarea competițiilor sportive în spații închise, să poată fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Se propune ca activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber să se desfășoare numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție, doar dacă participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-oV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Activitățile sunt interzise la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Vezi AICI Hotărârea nr 44.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Piscine, bazine de înot și aqua park-uri în București deschise vara aceasta

Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinul anti-COVID-19: ”Se propagă că vaccinarea afectează fertilitatea. Lucrurile nu stau chiar așa”

Grecia, creștere a numărului de cazuri de COVID-19! Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies